Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kao europska Boca: HSV otvorio groblje za navijače

Kao europska Boca: HSV otvorio groblje za navijače
1

Boca Juniors prvi je klub koji je izgradio groblje za svoje navijače. Od utorka na klupskom groblju mogu počivati i navijači Olićeva i Petrićeva kluba

VIDEO

Nakon što su prije godinu dana postavili kamen temeljac, u utorak su predstavnici nogometnog bundesligaša HSV-a svečano otvorili groblje namijenjeno navijačima.
Grobna mjesta gdje će se na vječni počinak pretplaćivati najvjerniji navijači HSV-a nalaze se odmah uz tribinu Nordbank Arene, a dio su velikoga gradskog groblja Altone. S mjesta gdje će biti pokapani fanovi kluba, puca pogled na stadion.
- Prvi ćemo ukop imati već za nekoliko dana - izjavio je Christian Reichert, član Upravnog odbora kluba.
Trava kojom će biti prekriveni grobovi budućih pokojnika bit će zasijana od originalne stadionske trave.
Svoja su mjesta pod zemljom već rezervirali jedan 86-godišnji, ali i jedan 28-godišnji navijač.
Na najnoviji se dio groblja ulazi kroz portal u dimenzijama nogometnog gola. Mjesta ima za 300 do 500 pokojnika, a grobovi su smješteni na tri razine.
Navijači su sami skupili 20.000 eura za materijal pri gradnji, dok je klub 30.000 eura platio izradu portala. Ostali su troškovi spali na Upravu groblja, odnosno na Gradsko poglavarstvo.
Ukoliko bi to bila želja pokojnika, bit će omogućeno puštanje klupske himne “Hamburg, meine perle (Hamburže, moj biseru)”. Održavanjem mjesta i procesima pokapanja bavit će se tri licencirana grobara, a moguće je također naručiti lijes s klupskim grbom.
Na HSV-ovu će groblju jednom biti sahranjen 79-godišnji Horst Eberstein, koji kao dragovoljac u klubu radi već 53 godine.
- Ovo je sjajna ideja. Supruga i ja odlučili smo da ćemo na posljednji počinak ovdje. No, bit će to normalni pokop, bez HSV-ovih klupskih obilježja.
Otvorenjem groblja Hamburg i njegov nogometni klub postali su udarna vijest dana na svim svjetskim televizijskim postajama. Dosad je u svijetu poznat samo jedan klub koji pruža svojim navijačima ovakvu privilegiju: Boca Juniors iz Buenos Airesa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet