Sport

Komentari 93

Kaos u bazenu: Potukle se hrvatske i srpske vaterpolistice, Hrvatica završila u bolnici...

Kaos u bazenu: Potukle se hrvatske i srpske vaterpolistice, Hrvatica završila u bolnici...

Na utakmici ženskog vaterpola između splitskog Jadrana i srpske Vojvodine došlo je do opće makljaže tijekom utakmice. Tukli su se svi koji su bili u bazenu, a utakmica je u konačnici registrirana 5-0 u korist Vojvodine

Desetak najzagriženijih vaterpolskih fanova u nedjelju je u mađarskom Szentesu došlo pogledati posljednju utakmicu ženskog turnira Dunavske lige između splitskog Jadrana i Vojvodine iz Novog Sada. Bila je naelektrizirana atmosfera od prve minute, a kada još tome dodate rivalstvo između Hrvatske i Srbije koje je prisutno u svim sportovima, sve se pretvorilo u MMA obračun.

Jako agresivno i oštro igralo se od samog početka. Osjetila se napetost u zraku, a sve je kulminiralo tijekom utakmice kada je hrvatska vaterpolistica Dora Vujević dobila udarac u oko zbog čega je morala u bolnicu. Bilo je to u žaru borbe, ali uvertira za kaos u bazenu koji će nastati nedugo nakon toga. 

Nakon jednog oštrog prekršaja, zakačile su se igračice Jadrana i Vojvodine, a ubrzo su u obračun stigle i ostale vaterpolistice koje su se u tome trenutku našle u bazenu. Letjele su šake na sve strane, gledatelji nisu znali jesu li došli na vaterpolsku utakmicu ili MMA meč. Bez obzira na opću makljažu koja je izbila, suci su presudili kako su za tučnjavu krive - Hrvatice.

(Video pogledajte od 22:50)

- Nakon toga su me suci pitali hoćemo li nastaviti. Budući da je postojala bojazan da u nastavku ne dođe i do većih izgreda, bila je naelektrizirana atmosfera, a nas čeka sljedećeg vikenda finale Hrvatskog kupa, odlučio sam da je pametnije ne nastaviti utakmicu. Ruskinje u Vojvodini su solidno tukle, jedino što su se namjerile na krive - kazao je za Sportske Novosti trener Jadrana Aljoša Kunac.

Splićanke nisu ostale dužne suparnicama u tučnjavi, ali izvukle su deblji kraj jer je utakmica na koncu registrirana 5-0 u korist Vojvodine. 

Najčitaniji članci