Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kaos u Grčkoj! Olympiacos je odbio igrati s Panathinaikosom

Kaos u Grčkoj! Olympiacos je odbio igrati s Panathinaikosom
1

Konflikt između Olympiakosa i Panathinaikosa je važan na lokalnom nivou, ali mi smo u toj situaciji neutralni. Razočaran sam zbog svega, rekao je prvi čovjek Eurolige Jordi Bartomeu...

VIDEO

Kao što je već svima poznato, Olympiacos mjesecima želi ući u ABA ligu jer su nezadovoljni suđenjem u grčkoj ligi. U njihovom prvenstvu vlada pravi kaos još od finala kupa protiv Panathinaikosa kada su igrači crveno bijelih napustili parket zbog 'nepoštenog suđenja'.

Ova dva kluba sastala su se u četvrtfinalu playoffa grčkog prvenstva, a uvjet Olympiacosa grčkom košarkaškom savezu bio je da osiguraju strane suce, inače neće igrati. Oni su to odbili, a Olympiacos je odbio igrati utakmicu!

U ponedjeljak navečer su trebali odigrati prvu utakmicu u OAKA Areni, no grčki košarkaški savez nije ispunio uvjet koji je postavio grčki div i oni su najavili da neće doći na današnju utakmicu.

- Konflikt između Olympiakosa i Panathinaikosa je važan na lokalnom nivou, ali mi smo u toj situaciji neutralni. Razočaran sam zbog svega i smatram da je sve ovo sramota za grčku košarku - rekao je prvi čovjek Eurolige Bartomeu.

Dok jedni ne žele igrati, igrači Panathinaikosa podijelili su se u dvije ekipe i zaigrali međusobno da ostanu u formi uoči eventualnog prolaska u polufinale.

Zbog ovakvog poteza Olympiacosu prijeti diskvalifikacija u drugu ligu jer prema pravilniku njihovog Saveza, klub koji odbije sudjelovanje u doigravanju on će biti automatski izbačen u drugu ligu. Hoće li i ovaj put poštovati pravila, vidjet ćemo večeras, no to očito previše ne brine crveno bijele jer su nedavno predali zahtjev za nastupom u ABA ligi.

- Želimo vjerovati da će se predomisliti u posljednji trenutak i da će doći igrati u OAKA Areni večeras - kazao je vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos.

Olympiacos o ABA ligi razmišlja od polufinala grčkog kupa 13. veljače protiv Panathinaikosa u kojem su nakon 27 sekundi treće četvrtine napustili teren protestirajući da je suđenje užasno. Nakon toga, zatražili su da njihove utakmice protiv Panathinaikosa sude strani suci.

U slučaju pristupanja ABA ligi, crveno-bijeli ne bi sudjelovali i u grčkom prvenstvu, no slučaj je postao zanimljiviji u trenutku kada se i Panathinaikos počeo zanimati za sudjelovanje u ABA ligi. Naime, oni su također predali zahtjev za natjecanjem u najjačoj balkanskoj košarkaškoj ligi jer žele nastupati u istoj ligi gdje igraju i njihovi najveći rivali.

Razgovori o ulasku Olympiacosa su navodno već u poodmakloj fazi i navodno ih dijeli još samo papirologija i od konačne potvrde. No morat će malo i požuriti jer se bliži lipanj, a nova sezona počinje za tri mjeseca. 

Ne bi to bio prvi slučaj da momčad van prostora bivše Jugoslavije nastupa u našem regionalnom prvenstvu s obzirom na to da su tu nastupali izraelski Maccabi, bugarski Levski i drugi...

Hoće li i Panathinaikos u ABA ligu, još nije poznato, no sigurno je da je Olympiacos jako blizu i od toga ih dijeli samo konačni dogovor i papirologija koja će to sve potvrditi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe