Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kapetan Marko Kopljar: Da mi je samo biti kao Petar Metličić

Kapetan Marko Kopljar: Da mi je samo biti kao Petar Metličić
1

IDOL NA KLUPI Kad sam prvi put vidio Peru Metličića, od treme nisam znao o čemu pričati. A danas mi puno pomaže u svemu, kaže kapetan Marko Kopljar

VIDEO

Djeluje tiho, samozatajno, ali kad se birao novi kapetan rukometne reprezentacije, izbor novog stožera bio je samo jedan - Marko Kopljar (29). Ni Duvnjak, ni Alilović, ni Čupić, koji su tu dulje, nego baš Požežanin s boravištem u Barceloni.

- Sad moram voditi računa o stvarima o kojima dosad nisam. Moram biti informiran i informirati druge, od detalja poput toga što moramo odjenuti do toga da bude dobra atmosfera, a ja sam i posrednik između izbornika i igrača. Znam već kako s kim pričati, kako kome pristupiti - kaže Kopljar, jedan u nizu naših igrača koji su na EP otišli s bolovima.

Čim potrčim, koljeno boli

- Problem je desno, skakačko koljeno. Svaki skok, doskok, promjena pravca, sve boli. Vučem to već dugo, ali jedino rješenje je odmor. No usred sezone ne možeš dobiti mjesec, dva, četiri, koliko već treba za oporavak. Mogao sam jedino ne igrati u klubu dva mjeseca. Međutim, onda me ne bi pustili na EP - objasnio je kapetan.

Propuštanje Eura, naravno, ni u kojem trenutku nije bilo opcija.

“Kad ljudi vide Balića i Metličića uz reprezentaciju, odmah nas svi više respektiraju. To su velikani” - Marku Kopljaru Petar Metličić je idol, a Ivano Balić veliki prijatelj

- Čim malo dulje trčim, koljeno zaboli, ali nadam se da će izdržati ritam utakmica. Sreća je što imamo dan odmora između utakmica - kaže Kopljar.

Na svojoj poziciji naslijedio je Petra Metličića, koji mu je danas trener. Legendarni Barba, kako ga igrači zovu, uči ga rukometu, ali i kako biti pravi kapetan.

- Kad sam počeo trenirati rukomet, Pero mi je bio sve! Bila mi je velika želja samo ga upoznati, a na kraju sam završio s njim u momčadi - rekao je Kopljar i prisjetio se tih prvih dana:

- Kad sam prvi put došao u reprezentaciju, stvarno mi nije bilo svejedno. Što pričati s njim, kako prići, što ga pitati... Mislim si, pitat ću ga: ‘Što ima? Jesi dobro?’, a sve mi djeluje banalno. Uh, baš mi je trebalo vremena da se opustim pored njega.

Godine su prošle od tada, danas je sve to bitno drukčije.

Svi danas igraju PlayStation

- Imamo odličan odnos, Pero će uvijek pomoći savjetom, ali nikad te neće ‘udaviti’ pričom, ‘pilati’ te sat vremena. Po tome smo slični, ni ja ne volim daviti ljude pričom - kaže Marko.

No suigrače je ipak godinama “davio” dominacijom na PlayStationu...

- Počeli smo igrati u parovima baš zbog dominacije pojedinaca. Igramo nogomet dva na dva, to je nekako najviše fer. I tako se zbližavamo, skupimo se u jednoj sobi, jedni igraju, drugi dobacuju sa strane... Ali nema tu više favorita, svi danas stišću kocku, svi dodaju s iksom, ha, ha - kaže Kopljar.

I tijekom EP-a pratit će što se događa u NBA-u, košarku oduvijek obožava.

- Imam i recept kako zaustaviti Curryja, ali skupo ću ga prodati, ha, ha - kaže kapetan.

Uvijek tražim prijatelje koji su viši od mene

- Uživam, često se družim s Mariom Kasunom i Antom Tomićem. Eto, uvijek pokušavam naći one više od sebe da ne izgledam toliko čudno kad hodam ulicom - nasmijao se 212 cm visoki Kopljar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe