Obavijesti

Sport

Komentari 293

Kapetanov apel: Zaslužujemo pune tribine, dosta je rasizma

Kapetanov apel: Zaslužujemo pune tribine, dosta je rasizma
12

Kapetan Darijo Srna izašao je pred medije u društvo najvećih zvijezda reprezentacije te apelirao na navijače da se ponašaju navijački i da podrže nogomet

VIDEO

Ante Čačić danas je pred medije doveo svoju najjaču postavu. Na konferenciji za medije koja je trebala primarno poslužiti kao najava sutrašnje utakmice sa San Marinom trebao se pojaviti samo kapetan, no uz Darija Srnu tu su bile sve najveće zvijezde reprezentacije, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka. Razlog? Nova kazna HNS-u.

- Htio bih u ime cijele reprezentacije izjaviti da smo jako tužni zbog kazne koja je došla. Jako dobro znamo kako je to igrati pred praznim tribinama kad te ne bodre tvoji navijači. Na tribinama stvarno nema mjesta neprimjerenom ponašanju i upućujem apel navijačima da se na tribinama i utakmicama ponašaju u skladu sa zakonom, da podržavaju nogomet i hrvatsku reprezentaciju koja je osigurala nastup na 9 od 11 velikih natjecanja. Upravo stoga zaslužujemo igrati pred punim tribinama te da se prema nama svi odnose pozitivno. Pozivam sve ljude, navijače i državu da stanu na kraj rasizmu, uzvicima i neprimjerenom ponašanju kako bi mogli igrati pred punim tribinama bez ružnih dovikivanja i vrijeđanja - rekao je Darijo Srna.

Nakon toga riječ je preuzeo izbornik Čačić koji se pak okrenuo nogometnim pitanjima i utakmici sa San Marinom u subotu. Rekao je kako još ne zna prvih 11 za sutrašnju utakmicu, no otkrio je kako će iskoristiti sve izmjene, odnosno dozvoljenih šest. Nije još sigurno ni hoće li sutra igrati Luka Modrić.

- Znat ćemo nakon treninga, moramo vidjeti kako će ragirati. Ostali igrači su zdravi, situacija je vrlo dobra. Srećom, ni Ćorlukina ozljeda nije opasna - kaže Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponovio je i čime bi bio zadovoljan na Euru.

- Da budemo na nivou na kojem možemo biti. Nekim našim igračima ovo je vjerojatno zadnji EP i vrijeme je da napravimo dobar rezultat - zaključio je izbornik.

Otvoreni trening ponovno pun pogodak

A na treningu Hrvatske na Rujevici ni traga onome čega se naši igrači, ali i svi normalni navijači, najviše boje. Ante Čačić trening na Rujevici otvorio je za javnost što je ponovno bio pun pogodak. Roditelji s djecom, transparenti, svi u kockastom i pljesak za svaki potez Vatrenih. Takva atmosfera puni srca ne samo igrača, nego svih pravih ljubitelja kockastog dresa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje