Obavijesti

Sport

Komentari 112

Karabatić je donio Francuskoj broncu! Gol u zadnjoj sekundi

Karabatić je donio Francuskoj broncu! Gol u zadnjoj sekundi
1

Nijemci su imali napad za pobjedu dvadeset sekundi prije kraja, ali nesmotrenost Muschea, koji je bio na terenu samo zato što je Gensheimer zaradio dvije minute, skupo ih je koštala

VIDEO

Francuska je pobijedila Njemačku 26-25 u superdramatičnom meču za broncu na Svjetskom rukometnom prvenstvu. Dvadesetak sekundi prije kraja Njemačka se obranila i krenula u zadnji napad, no lijevo krilo Musche izgubilo je loptu 5-6 sekundi prije kraja. Abalo i Gigou brzinski su bacili loptu na Karabatića, a ovaj se s osam metara dignuo doslovce u zadnjoj sekundi i zabio za pobjedu Francuza.

Zanimljivo, i u prvoj utakmici u skupini koju su ove dvije reprezentacije igrale na Svjetskom prvenstvu Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Njemačka je imala sve u svojim rukama, a poveli su 13-9 na kraju prvog poluvremena s četiri uzastopna gola, ali u nastavku je Didier Dinart uspio probuditi Francuze. Utakmica je brzo ušla u egal s tim da su Nijemci zadnji put vodili 14-13 u 36. minuti. Francuska je u drugo poluvrijeme ušla furiozno napravljenim 6-1 odmah na startu.

Treće isključenje njemačkog pivota Wienceka, ključnog igrača njihove obrane, bilo je težak udarac za domaćina. A kad je Gensheimer nasjeo na fintu Abaloa i zaradio dvije minute bilo je jasno da Nijemce zadnji 120 sekundi čeka velika borba barem za neriješen rezultat.

No, pogreška Francuza vratila ih je u igru, imali su i taj napad za vodstvo u zadnjih 20 sekundi, ali nesmotrenost Muschea, koji je bio na terenu samo zato što je Gensheimer zaradio dvije minute, skupo ih je koštala.

Tako je Nikola Karabatić, nedovoljno oporavljen od ozljede, za ono malo minuta što je proveo u igri uspio donijeti Francuzima broncu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio