Sport

Komentari 0

Karačić: Pivot Bjelorusije je među najbolja tri na svijetu...

Karačić: Pivot Bjelorusije je među najbolja tri na svijetu...

SUIGRAČI Lijevi vanjski Vladislav Kuleš i pivot Artjom Karaljok igraju s Igorom Karačićem u Kielcu. Oni su dva najbolja igrača Bjelorusije, našeg protivnika u subotu u Grazu od 16 sati

Kaže precizni Googleov majstor za navijagciju da je Beč od Graza udaljen točno 200 kilometara. Nama Hrvatima nakon četvrtka ljepotan na Dunavu, pak, čini se kudikamo bližim.

Ne, nismo uopće pokušali demantirati tu filigrantsku preciznost majstora za sva moguća pitanja, već smo samo sve stavili u rukometni kontekst. Onaj koji računa u bodovima.

Nakon prve utakmice Hrvatska na kontu skupine A Europskog prvenstva ima dva boda. Crnogorci su arhivirani, a budu li na identičan način danas u 16 sati i Bjelorusi, hrvatski navijači mogu početi rezervirati smještajne kapacitete u austrijskoj prijestolnici. Makar, nekako, vjerujemo da su to mnogi već učinili i ranije.

No, ne žurimo kao što nam se čini da proljeće žuri i prije kalendara razbiti ovu jalovu zimu na jugu Austrije gdje vam zimska jakna ovih dana skoro i ne treba. Nekima i doslovno. Bjelorusija je ta nakon koje ćemo biti mudriji, pametniji, vjerujemo i sretniji.

- Ma, bit će to muka opet - neće nam ništa novo reći Igor Karačić, koji je, makar igra sasvim negdje drugdje - u poljskom Kielcu - najviše upoznat s opasnostima koje dolaze s europskog istoka.

S Karačićem u Kielcu, naime, igraju dva bjeloruska reprezentativca, štoviše, dva najbolja! Oni su Artjom Karaljok i Vladislav Kuleš. Pivot i lijevi vanjski. Njihovo pogonsko gorivo.

- Karaljok je među tri najbolja pivota na svijetu, a Kuleš izvanredan šuter - malo će nas još zabrinuti naš Mostarac.

Dobro, a gdje su tu naši pivoti?

- Ma, dobro, uz naše - brzo se korigirao.

Šalu na stranu jer šale s Bjelorusima definitivno neće biti. Štoviše, kažu Crnogorac Vladan Lipovina da su i najbolja reprezentacija skupine, ali ako mu je to bio pokušaj da još malo napali Hrvate u četvrtak, hvala mu. Uglavnom, Bjelorusi su utrpali Srbiji 35 golova uz prave bravure golmana Saldacenke, a samo je Karaljok zabio devet. Sjećamo ih se iz zagrebačke Arene prije dvije godine na startu drugog kruga EP-a kada smo ih slomili tek u zadnjoj minuti kada su Cindrić i Kopljar zabili za 25-23.

Zapravo, kad bolje razmislimo, pa i nije tako loše ponovi li se opet takav scenarij budući da znamo završetak. 
 

Najčitaniji članci