Sport

Komentari 5

Karačićev je Kielce ostao bez glavnog sponzora: Predsjednik izabrao svoju tvrtku prije kluba

Karačićev je Kielce ostao bez glavnog sponzora: Predsjednik izabrao svoju tvrtku prije kluba

Uz sve akcije koje smo poduzeli za sljedeću sezonu vezane za financijsku konsolidaciju nedostaje nam još oko 600.000 eura da bismo mogli funkcionirati, rekao je predsjednik Kielca Servaas

Iz Kielca i dalje dolaze uglavnom loše vijesti kada su u pitanju financije. Nova bi, međutim, mogla biti i najteža dosad jer poljski je prvak ostao bez generalnog sponzora VIVE-a koji je bio glavni poguranac gotovo dva desetljeća.

POGLEDAJTE VIDEO: Igor Karačić umiruje javnost

Prvi čovjek te tekstilne grupacije jest Bertus Servaas koji je kao Kielcov predsjednik došao pred zid i morao odabrati jednu stranu.

- Ovo vam priopćavam s velikim bolom. Korona virus donio je velike izazove. Na kraju smo morali birati između kluba i sudbine 2000 radnika i njihovih obitelji. Poslije 18 godina zajedničkog rada i borbe nastavljamo se boriti - poručio je Servas koji će morati tražiti alternativne načine da bi sačuvao rukometni klub na čijem će ostati čelu.

- Ostajem uz njega. Uz sve akcije koje smo poduzeli za sljedeću sezonu vezane za financijsku konsolidaciju nedostaje nam još oko 600.000 eura da bismo mogli funkcionirati. Tražimo pomoć grada, ljudi koji vole klub, institucija. 

Servas je i ranije tražio pomoć grada, ali sluha nije bilo previše. Unatoč crnim najavama Kielce je ostalo jako i konkurentno, no i prije odlaska VIVE-a Talant Dujshebaev najavio je da će zbog smanjenja budžeta morati pustiti nekog iz trolista Karačić - Wolff - Dujshebaev. Ne nađe li se tih više od pola milijuna eura uskoro, bit će više odlazaka...

Najčitaniji članci