Obavijesti

Sport

Komentari 12

Katalinić: Sve je moguće, pa i da moj Split preskoči Hajduk

Katalinić: Sve je moguće, pa i da moj Split preskoči Hajduk
1

Nije mi žao što nisam trener Hajduka na njegov 100. rođendan, uživam u činjenici da sam najtrofejniji u povijesti tog kluba, kaže Ivan Katalinić u intervjuu tjedna

VIDEO

Kakav je osjećaj biti najtrofejniji u instituciji poput Hajduka, koji slavi 100 godina postojanja?

- Osjećaj je lijep, no treba biti pošten i priznati da sam imao i više prigoda osvajati trofeje od drugih. Godinama sam bio igrač, pomoćni trener i trener, više od 25 godina proveo sam na Starom placu i Poljudu, i to u vrijeme najvećih klupskih uspjeha, dok je Hajduk bio najbolji i najdominantniji.   

Recept za uspjeh?

- Vrlo jednostavan. Imali smo puno domaćih igrača i dovodili samo prava pojačanja. I četvrtfinale Lige prvaka 1994. potpisuju uglavnom mladi domaći igrači, pojačani povratnicima Gabrićem, Asanovićem, Štimcem... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bili ste u kombinacijama za trenera nakon otkaza Poklepoviću. Žalite li što niste trener Hajduka na 100. rođendan?

- Ne žalim. Bio sam tri puta trener Hajduka, bila mi je to iznimna čast i drago mi je što sam svima ostao u lijepom sjećanju. Bilo je puno više uspjeha nego neuspjeha, a najviše me boli što 2004. nismo napravili više. Ispali smo od Shelbournea iako smo imali momčad za Ligu prvaka. 

Od Shelbournea smo ispali kad je momčad bila za Ligu prvaka, kaže Katalinić koji je tad sjedio na klupi Hajduka

Što Vam je posebno ostalo u sjećanju iz godina u Hajduku?

- Prvi naslov prvaka, u prvoj sezoni u Hajduku. Nakon 16 godina posta, osvojili smo 1971. naslov prvaka, a svi gledatelji došli su na utakmicu u bijelom. Taj doživljaj prije, tijekom i poslije utakmice bio je nezaboravan. Kao treneru, naravno, najviše mi je u sjećanju sezona u kojoj smo igrali četvrtfinale Lige prvaka.  

Jeste li mogli postići više da se politika često nije igrala s vama?

- Sigurno da jesmo, no i sami smo krivi za puno toga. U Hajduku nema strpljenja, ne dajemo priliku ljudima da se pokažu, pogotovo trenerima. Poklepović je dobar primjer. Uveo je klub u Europsku ligu, a kad su ga maknuli nakon nekoliko poraza, sve je potonulo. Mislim da ni jedan trener od sredine 90-ih nije izdržao cijelu sezonu na klupi Hajduka. To je katastrofa.

Sto godina je prošlo, što dalje?

- Hajduk mora živjeti na domaćim igračima, bez toga nema prosperiteta. Recesija je, nitko nema novca, i jedini izlaz je omladinski pogon, koji mora izbacivati igrače za prvu momčad. A ako se u omladinskom pogonu igra preko veze, onda od toga nema ništa. 

Prijeti li Vaš Split Hajduku? Možete li preskočiti gradskog rivala?

- Nikad se ne zna... Mislim da Hajduku treba jak Split, isto kao što Splitu treba jak Hajduk. Split i Hajduk moraju biti prijatelji, dobra suradnja jedini je put uspjeha i jednog i drugog kluba. 

Sinonim ste za uspjehe Hajduka. Kako je biti na protivničkoj klupi?

- Nije uvijek bilo lako, pogotovo u početku. Igraš protiv Hajduka i ni jedan rezultat ti ne ide u prilog. Ako pobijediš, navijači Hajduka su bijesni na tebe. Ako izgubiš, optužuju te tvoji da si pustio. A ja ne volim gubiti, dobijao sam Hajduk čak i na Poljudu. Nema popusta nikome pa ni Hajduku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu