Sport

Komentari 65

Katalinić: U Splitu se u zadnje vrijeme samo traže opravdanja

Katalinić: U Splitu se u zadnje vrijeme samo traže opravdanja

Kad ima navijača, to je pritisak, a kad ih nema, ne mogu bez njih, kaže Ivan Katalinić nakon Tudorovih opravdanja kako Hajduk ne igra normalne utakmice...

Kada je u pitanju gradski derbi Hajduka i Splita, teško je naći boljeg sugovornika od Ivana Katalinića. Pogotovo u situaciji u kojoj se i Tudoru i Matiću trese stolica. Katalinić je već bio i u jednoj, i u drugoj ulozi, a ako Brbić ili Žužul, na koncu ili obojica, posegnu za smjenom, nema sumnje kako će se i Katalinićevo ime naći među imenima kandidata za ulogu novog trenera.

- Ja to gledam na malo drugačiji način nego mediji, no da je situacija i u Hajduku i u Splitu specifična; to stoji. I jedni i drugi su podbacili, tako da je ova utakmica važna i jednima i drugima podjednako. No još su dva kola do kraja i uvjeren sam kako se ništa neće bitnoga po tom pitanju mijenjati - smatra Katalinić.

Tudor je opravdanje za nešto lošije rezultate pronašao u činjenici da gotovo tri mjeseca njegova momčad nije odigrala "normalnu" domaću utakmicu s publikom na Poljudu.

- Uvijek se nađe neko opravdanje, ali stoji kako su i jedni i drugi podbacili. Kad je Poljud pun, onda je to pritisak za igrače, a kad nema nikoga, onda ne mogu bez njih. Iako Hajduka i na gostovanjima prati publika, nije to ono što je na Poljudu, pa isto pobjeđuju. Po meni je veći problem što se već mjesecima ne razmišlja o nogometu, nego su igrači bombardirani sa svih strana pričama o kaznama, HNS-u... Tko će se u takvim uvjetima koncentrirati na nogomet - pita se Katalinić, koji ni opravdanje Splita o ranom početku sezone ne drži valjanim.

- Sezona je počela odavno i normalno je da padnu nakon tolikog vremena, no bilo je i reprezentativnih pauza, imaju i dovoljno kvalitetnih igrača da osvježe momčad.

Iako i jednima i drugima trebaju bodovi, Katalinić prognozira "nulu".

- Bez obzira na publiku i izostanke; uvijek igraju Hajduk i Split, uvijek je to derbi, nema veze tko od igrača istrči na teren. Bit će teška utakmica, kiša je natopila teren i može se očekivati sve, ali po meni je najbliža nula, koju ne žele ni jedan ni drugi trener. Ali u ovakvoj ligi svaki je bod važan i ne bi trebali toliko žaliti za pobjedom.

Najčitaniji članci