Obavijesti

Sport

Komentari 303

Merci, France! Srbi nisu imali šanse, Hrvatska ostaje na Euru

Merci, France! Srbi nisu imali šanse, Hrvatska ostaje na Euru
10

Francuska rukometna reprezentacija od samog početka susreta uspostavila je dominaciju nad Srbijom. Imali su 11 golova prednosti, a u konačnici su slavili s 29-25 i odveli Hrvatsku u drugi krug Europskog prvenstva

Aktualni olimpijski pobjednici Francuzi nisu dopustili nikakvo iznenađenje i u susretu 3. kola C skupine Europskog prvenstva u Szegedu su pobijedili Srbiju sa 29-25 pa uz Francusku dalje ide i Hrvatska.

Pokretanje videa...

Hrvatski i srpski navijači zajedno pjevaju 00:31

Hrvatski rukometaši su okončali natjecanje u skupini s dvije pobjede (Ukrajina, Srbija) i jednim porazom (Francuska), no sve do francuskog - srpskog ogleda bilo je upitno hoće li to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

Svaka pobjeda Francuske ili remi vodili su Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. No, da je Srbija iznenadila Francusku, zatvorio bi se krug tri momčadi sa po četiri boda i odlučivala bi međusobna gol razlika u tom krugu. Francuska je Hrvatsku pobijedila s +5, a Hrvatska Srbiju s +3. Dakle, Hrvatsku bi s turnira izbacila svaka pobjeda Srbije između dva i šest razlike.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - France v Serbia

No, Francuzi nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Odabranici Guillaumea Gillea već su na poluvremenu vodili sa 16-7, a u nastavku susreta mirno su odradili posao i na koncu pobijedili sa 29-25.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa šest, Dika Mem s pet, te sjajni Vincent Gerard sa 12 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Bogdan Radivojević sa sedam, te Lazar Kukić sa četiri gola.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group A - Montenegro v Slovenia

Francuska i Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I u kojoj su već Danska i Crna Gora. Danska prenosi dva boda, dok Crna Gora, poput Hrvatske dolazi s "nulom".

Crna Gora je izborila prolaz nakon što je u izravnom okršaju za prolaz pobijedila Sloveniju sa 33-32.

U Debrecenu se od prve do zadnje minute vodila žestoka borba. Izabranici slovenskog izbornika Ljubomira Vranješa veći dio susreta imali su kontrolu nad suparnicima, ali su u ključnim trenucima susreta načinili previše pogrešaka u obrani i napadu, te promašili zadnja tri sedmerca.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - France v Serbia

U crnogorskoj vrsti najefikasniji su bili Branko Vujović s devet i Nemanja Grbović s osam golova, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Tilen Kodrin i Jure Dolenc sa po šest pogodaka.

Posljednja dva sudionika doći će iz skupine B u kojoj uoči zadnjeg kola vodi Island sa četiri boda, Nizozemska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Portugal na začelju s dva poraza.

U zadnjem kolu u utorak se sastaju Island - Mađarska,  te Nizozemska - Portugal.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Group C - France v Serbia
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko rukometno prvenstvo 20.30 , SZEGED, MAĐARSKA
Francuska
29 : 25
Srbija
Sortiranje događaja
60'

Srbija je pred kraj utakmice uspjela smanjiti golemu prednost Francuza na četiri gola razlike. Hrvatska je prvi dio posla odradila pobjedom protiv Ukrajine, a upravo je porazom Srbije završila u drugom krugu Eura 2022. 

58'

Radivojević zabija sedmi gol i popravlja statistiku. Srbi su smanjili prednost Francuza na pet razlike. 

56'

Pokušao je Lagarde, ali odličan blok Srba. Sretenović je povukao kontru i zabio na prazan gol Francuske. 

TIME OUT

Srpski izbornik Antonio Gerona zatražio je time out. Utakmica je praktički već riješena. Francuska uvjerljivo vodi te su male šanse za preokret Srbije. 

50'

Na gol srpske reprezentacije vratio se Cupara. Francuska je povećala prednost golom Minnea. Lagarde je zaradio isključenje zbog povlačenja dresa. 

Komentari 303