Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kauboji u kvalifikacijama za EP idu na Srbe, Švicarce i Belgijce

Kauboji u kvalifikacijama za EP idu na Srbe, Švicarce i Belgijce
3

U siječnju ove godine Hrvatska je razbila Srbiju u prvom kolu rukometnog Eura 32-22. Sad će protiv Srbije, Švicarske i Belgije tražiti put do Eura 2020. godine na koji izravno idu po dvoje iz svake skupine

VIDEO

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u kvalifikacijama za Euro 2020. godine koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji igrat će u skupini 2 protiv Srbije, Švicarske i Belgije odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Trondheimu.

Dobar je to ždrijeb za Kauboje, koji bi bez većih problema trebali osigurati prvo mjesto za koje će se boriti protiv Srbije. U siječnju ove godine Hrvatska je razbila Srbiju u prvom kolu rukometnog Eura 32-22 pred 12.000 navijača u splitskoj Spaladium Areni. Na poluvremenu je bilo 14-9, imali smo konstantno četiri, pet razlike, a moglo je završiti i s više od plus 10.

Červar: Neće biti lako

- Skupina sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na Euro. Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama izboriti Euro i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je europska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno natjecanje - rekao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Na sljedećemu Euru nastupit će 24 reprezentacije. Sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno na Europsko prvenstvo, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u lipnju sljedeće.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u lipnju sljedeće. 

Hrvatska će u 1. kolu 24. ili 25. listopada ugostiti Švicarsku, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Belgiji. Sredinom travnja sljedeće godine Hrvatska će dva puta igrati protiv Srbije, prvo u gostima, a zatim na domaćem terenu. U posljednja dva kola sredinom lipnja 2019. Hrvatska gostuje kod Švicarske te ugošćuje Belgiju.

Europsko prvenstvo 2020. godine održat će se od 10. do 26. siječnja. Gradovi domaćini su Trondheim (Norveška), Malmo, Goteborg, Stockholm (Švedska), Beč i Graz (Austrija). Ako se Hrvatska kvalificira na Europsko prvenstvo igrat će u skupini C koja je smještena u Graz. U slučaju prolaska skupine natjecanje nastavlja u Beču, dok će se finalni vikend održati u švedskoj metropoli Stockholmu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka