Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Kaznionica' odlazi u prošlost: U Osijeku niče skupocjeni kamp

'Kaznionica' odlazi u prošlost: U Osijeku niče skupocjeni kamp
3

Sve bi trebalo biti završeno u roku od 18 mjeseci. Mađarska vlada uložit će 3,3 milijuna eura, a milijun je obećao i HNS, odnosno Davor Šuker. To bi trebalo biti završeno u roku godine i pol

VIDEO

'Najveća pobjeda našeg kluba' naslov je članka na službenoj stranici NK Osijeka po temi velikog projekta 'Pampas kamp Škole nogometa NK Osijek'.

Na današnjoj press konferenciji predsjednik Meštrović i direktor kluba Galić predstavili su idejno rješenje Pampasa kampa Škole nogometa NK Osijek.️ ⚽️ Više na 👉 nkos.co/2hdpNXF

Posted by NK Osijek on Monday, September 18, 2017

U ponedjeljak je i službeno taj projekt predstavljan u koji će biti uloženo između šest i osam milijuna eura! Značajan dio osigurala je Vlada Republike Mađarske nakon raspisanog natječaja na koji je uspješno aplicirala osječka škola nogometa.

Oni će uložiti iznos od 3,3 milijuna eura i tako pomoći razvoju nogometa u Slavoniji.

- Bit će izgrađen na površini od čak 15,8 hektara, a na njemu će trenirati više od 500 djece koja će, zajedno sa svojim trenerima, imati vrhunske uvjete rada. Sam objekt koji ćemo graditi zauzimat će 5.000 kvadratnih metara i sigurno će biti mjesto okupljanja ne samo polaznika Škole nogometa, nego i njihovih roditelja, rodbine i prijatelja. Oni će u ugodnoj atmosferi moći pratiti treninge, dakako i utakmice naših mlađih kategorija. Tamo ćemo preseliti i klupske urede iz Gradskog vrta, kako bismo sve imali na jednom mjestu - rekao je predsjednik kluba Ivan Meštrović.

Sve bi trebalo biti završeno u roku od 18 mjeseci, a posebnost je u tome što je lokacija svega nekoliko stotina metara zračne linije od samoga središta grada.

- Tamo trenutno sve izgleda zapušteno, ali će se ubrzo ta slika početi mijenjati. Sve će postati jedno veliko gradilište. Grad preuzima obvezu rješavanja dozvola, a potom i samu izgradnju pristupne ceste do budućeg Kampa. Zahvaljujem i ovom prilikom „lokomotivi“ u gradskoj upravi, gradonačelniku Ivanu Vrkiću koji se zaista angažirao na ovom projektu. Želim posebno zahvaliti i svome prijatelju i poslovnom partneru Lorincu Meszarosu, kao i mađarskoj Vladi prema kojoj ćemo i sljedećih godina aplicirati naše projekte i nadati se novim sredstvima - rekao je Meštrović.

Meštrović je upitan i oko stadiona Gradski vrt.

- Da, rušit ćemo tribine po etapama kako bismo sve domaće utakmice mogli igrati na svom terenu, a ne u nekom drugom gradu. Na tome sam i osobno inzistirao, stoga će se, recimo, rušiti Sjever, Jug i Istok, a svi ćemo za to vrijeme biti na Zapadu... Stadion će imati kapacitet od najviše 15.000 gledatelja, a na njemu će se gledatelji zasigurno osjećati kao i u velikim, modernim europskim nogometnim arenama. Mislim da bismo mogli najduže za dvije i pol godine imati novi stadion, na koji će ljudi dolaziti i satima prije utakmice jer ćemo im organizirati različite sadržaje.

Osim Mađara, pomoći bi trebao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- On nam je u neformalnom razgovoru obećao osigurati milijun eura koje ćemo upotrijebiti za pokrivanje terena. Kad izgradimo kamp, bit će to najveća pobjeda našeg kluba i osječkog sporta - smatra Meštrović.

Klub cilja na naslov prvaka. O tome Meštrović priča otkako je klub ispao iz Europske lige od Austrije Beč. 

- Jasno, uvijek nam cilj mora biti naslov prvaka, bez njega bi sav rad i ulaganja bili kao juha bez soli. U Osijeku živimo dobre dane i godine i imali smo ljeto kao nikad u prošlosti - zaključio je predsjednik prvoligaša s Drave.

Inače, na Pampasu je predviđeno pet nogometnih terena s prirodnom travom, dok će tri biti s umjetnom podlogom, posjetitelji će imati prilaz i odgovarajuća parkirališna mjesta, a i škola nogometa će, dakako, imati svoj parking. Bit će ostavljen prostor i za moguću izgradnju još jedne (istočne)  tribine.

Podrazumijeva se da će svlačionice i svi drugi radni prostori biti vrhunski opremljeni, a pozitivno je u cijeloj priči i da će se otvoriti nova radna mjesta, njih 20-30 prema prvim procjenama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju