Obavijesti

Sport

Komentari 38

Kek: Batinić? Ono što nam je sudio u Puli bio je teški cirkus

Kek: Batinić? Ono što nam je sudio u Puli bio je teški cirkus
1

Lanjska momčad su bili fakini i barabe, ova se tek formira, ističe Kek koji je na Čolakovo "veselim se igranju" rekao da ne skače pred rudo. Rijeka i Dinamo igraju derbi kola u nedjelju od 17 sati

VIDEO

U nedjelju se od 17 sati na Rujevici igra derbi Prve HNL, Rijeka će ugostiti vodeći Dinamo i pokušati protiv aktualnog lidera prvenstva upisati prve bodove ove sezone. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Rijeci momčad Matjaža Keka izgubila je 2-0, a u Zagrebu 3-1.

- Dolazak lidera prvenstva svakako dodatno diže tenzije, podiže motivaciju, stvara još veću želju da se dođe do pozitivnog rezultata. Dobro će nam doći podrška navijača. Očekujem kvalitetnu utakmicu i svi skupa možemo samo željeti da uvjeti budu idealni. Teren je zasad u top stanju iako prognoze za nedjelju baš i nisu neke - u uvodu je rekao Kek kojemu je društvo na presici radio i napadač Antonio Mirko Čolak:

- Analizirali smo prošlu utakmicu, bit ćemo spremni za nedjelju. Znamo što nas čeka, znamo da ćemo dobiti veliku podršku navijača i sretan sam što ću igrati.

Tu se ubacio Kek i uz smijeh poručio svom igraču:

- Nemoj ti tako brzo još istrčavati na tu utakmicu!

Prvo pitanje koje je dočekalo Keka jest situacija oko izostanaka. Uz pocrvenjelog stopera Župarića, nedostaju i neki ozlijeđeni.

- Zdravstveni bilten je dobar. Gorgon je počeo trenirati s momčadi, Kvržić trči krugove polako, ali obojica još ne konkuriraju. Liber se vratio iz reprezentacije. Kadar od 18 igrača za utakmicu će se sutra znati.

A na pitanje je li Dinamo favorit, slovenski je trener rezolutno poručio:

- Dinamo je favorit za prvenstvo, to da, ali na Rujevici nitko nije favorit protiv Rijeke! Zagrepčani imaju provjerenu kvalitetu, napadački dvojac Soudani - Gavranović je, uz ono što Hajduk ima, nešto najbolje u ovoj ligi, ali ja se prvenstveno bavim svojom momčadi.

Kako zaustaviti Gavranovića? Je li prednost to što je donedavno bio dio Rijekine svlačionice, znate njegove linije kretanja i to?

- Ne vidim u tome logike jer to su bile linije kretanja u Rijeci, sigurno tamo ima druge zahtjeve. Ne vidim tu neke poveznice.

Karakter?

- Izuzetno je bitan karakter, puno se još uvijek vuče usporedbi s generacijom iz prošle sezone. Ono su bili fakini i barabe kad je trebalo. Znali su potegnuti jedan za drugog, ova se momčad tek formira. Iz treninga u trening je to sve bolje, nadam se da će tako i iz utakmice u utakmicu ići.

Naravno, nije moglo bez pitanja o glavnom sucu utakmice Damiru Batiniću.

- Rekao sam što mislim o suđenju. Moje viđenje - ono u Puli je bio teški cirkus, u Osijeku sam isto iskomentirao, ali oni koji vode sve to skupa i vide da je to bio penal, onda neka im je sa srećom. Ali siguran sam da sudac u nedjelju neće biti u glavnoj ulozi!

Davis Cup, Hrvatska - Spanjolska

Osvrnuo se Kek i na najavu šefa sudaca oko uvođenja VAR-a.

- Svašta je šef sudaca najavljivao, ali... Za mene bi bilo pametno jedino da se to uvede jer je previše nepovjerenja. Kako opravdanog, tako i neopravdanog. Volio bih da nogomet ostane u domeni ljudske odluke, da ne ide sve prema strojevima. Ali pametniji ljudi od mene odlučuju da nogomet ide u tom smjeru. Mislim da je u redu da se kvalitetno odlučuje uz pomoć tehnologije. Bit će izuzetno teško taj problem u Hrvatskoj rješavati zbog ogromnog nepovjerenja. Ali nisu tu samo suci u pitanju, ima tu puno i ostalih pacijenata. Ja sam za sve novitete što će donijeti više kvalitete i više vjere u nogomet.

- U onoj utakmici u Puli su odluke koje su presudile utakmicu označili početak naše negativne serije. Nisu svi klubovi u istom odnosu, a ne reagiraju ni svi klubovi isto. Problem je i u nama. A mene više brine bura i zaleđen teren nego sudac. Moramo biti spremni da mu pomognemo, ali ako će pogriješiti, neću šutjeti. No nisam ni ja uvijek u pravu, ali zabiti glavu u pijesak nije moja disciplina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu