Obavijesti

Sport

Komentari 63

Kek: Poslali smo jasnu poruku! Dinamo? Ne trebamo se bojati

Kek: Poslali smo jasnu poruku! Dinamo? Ne trebamo se bojati
1

Imali smo neke polušanse i prilike, radili sve da pokušamo iznenaditi Rijeku, ali individualna i momčadska kvaliteta došla je do izražaja. Pred nama ostaje rad kako bismo nešto postigli, rekao je Bartolović

VIDEO

Mislim da smo zasluženo dostigli naš cilj, nove bodove. U prvom dijelu odradili smo sve što smo trebali te poslali jasnu poruku koji su naši ciljevi i kako do njih treba doći, rekao je Matjaž Kek nakon uvjerljive pobjede Rijeke na gostovanju kod Cibalije (3-0).

Lidera prvenstva prema novim bodovima u borbi za naslov gurnuli su Filip Bradarić, Alexander Gorgon i Franko Andrijašević golovima u prvom poluvremenu. Slovenac je stoga u nastavku odlučio odmoriti neke igrače.

- Luksuz smo zaradili u prvom dijelu pa je lakše bilo donijeti takvu odluku. Znali smo što nas čeka i pripremili se za to. Smirili smo domaćine i u pravo vrijeme zabijali golove - istaknuo je trener Rijeke.

Ipak, Kek nije prošao neokrznuto kroz Vinkovce. Za derbi protiv Dinama sljedeću subotu na Rujevici ostao je bez Leonarda Žute, koji je dobio treći žuti karton, a Marko Vešović i Stefan Ristovski pokupili su ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidjet ćemo što će biti s njima. Ristovski je dobio nezgodan udarac - kazao je Kek koji je pohvalio debitanta Darija Župarića kod bivšeg kluba:

- Imao je veliki motiv, igrao je doma. U većem dijelu zadovoljan sam kako smo odigrali u zadnjoj liniji, jedino nam možda nije trebala nonšalancija Eleza u završnici.

Za šest dana na Rujevicu stiže Dinamo u namjeri da smanji razliku između dva kluba, koja trenutačno iznosi četiri boda.

- Težit ćemo ovako igrati u svakoj utakmici, samouvjereno i hrabro pa što bude, bude. Malo je onih koji su nas ranije vidjeli na ovom mjestu. Znamo tko nam dolazi, ali igramo kući. Dinamo dominira prvenstvom proteklo desetljeće, što svakako izaziva respekt, ali ne trebamo se bojati. Bit će mi lako kao treneru, možda ću jedino trebati smiriti emocije uoči derbija - zaključio je Kek.

Bartolović: Rijeka je klasu iznad nas

Mladen Bartolović pretrpio je poraz od Rijeke i u trenerskom debiju, nakon što je prije 19 godina to isto doživio kao igrač.

- Nažalost, pozitivna atmosfera koju smo stvarali tijekom tjedna nije se na kraju objedinila rezultatom. Ipak, treba biti realan i priznati da je Rijeka za klasu iznad nas, a to je i pokazala. Ima momčad koja se stvarala godinama i trenutačno je glavni kandidat za naslov prvaka - rekao je novi trener Cibalije i dodao:

- Hrabri me prvih 35 minuta, period do prvog gola Rijeke. Imali smo neke polušanse i prilike, radili sve da pokušamo iznenaditi Rijeku, ali individualna i momčadska kvaliteta došla je do izražaja. Pred nama ostaje rad kako bismo nešto postigli u nastavku sezone. Veseli nas današnji rezultat iz Splita (pobjeda Istre 1961 na Parku mladeži, op.a.) jer nam nije dodatno odmakao. Slijedi nam utakmica protiv Lokomotive da napravimo nešto više.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola