Obavijesti

Sport

Komentari 53

Rijeka slavila 'u gostima': Na Rujevici Rudeš još nije dobio...

Rijeka slavila 'u gostima': Na Rujevici Rudeš još nije dobio...
1

Rudeš, domaćin na Rujevici i dalje je bez HNL-pobjede ove sezone. Rijeka je bila u najboljem slučaju osrednja, ali je uz navijačku podršku našla snage barem donekle isprati gorčinu ispadanja iz Europe

VIDEO

Nakon šokatnog ispadanja Rijeke iz Europske lige, Kekovi izabranici su kao gosti na Rujevici teže od očekivanog s 2:1 pobijedili Rudeš, koji je poveo golom Petrovića, a utakmicu je obilježila i ozljeda Domagoja Pavičića te sramotna gluma Vojkovića. Naime, nakon što je dogovoreno da utakmicu umjesto u Zagrebu odigraju na Rujevici, ali Rudeš je domaćin, Rijeka će tri utakmice protiv Rudeša ove sezone igrati kod kuće:

- Nadam se da ćemo biti neugodan domaćin Rijeci na Rujevici. Naš je cilj da ne primimo gol, a u napadu ćemo već stvoriti neku ozbiljniju situaciju - najavio je Rudešov trener Ivan Matić .

Zagrepčani su na otvaranju sezone imali težak raspored, igrali su protiv tri prvoplasirana kluba, ali su pružili jako dobar otpor, remizirali su 1:1 s Dinamom , a protiv Osijeka Lokomotive su upisali minimalne poraze (3:2 i 1:0).

S druge strane, Rijeka je tražila izlaz iz negativne serije od tri utakmice bez pobjede (remi i poraz od Sarpsborga te remi s Hajdukom ), a eventualnom bi pobjedom zasjeli na vrh, s istim brojem bodova kao i Lokomotiva te Dinamo:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prošao sam puno ovakvih trenutaka u karijeri, ne volim da su euforije kada se pobjeđuje, volim biti samokritičan i objektivan kada se dogodi ovakav rezultat. Rekao sam igračima, dokle god vidim da žele i hoće, ja ću im čuvati leđa - poručio je Matjaž Kek .

Prvu priliku imao je Heber u šestoj minuti. Žuta je ubacio s lijeve strane, Heber ostao sam na pet metara, ali njegov udarac glavom prošao je pored lijeve vratnice. Tri minute kasnije, ponovno su neprecizni bili igrači Rijeke, Čanađija je poslao loptu u sredinu, Acosty iz izgledne pozicije pucao glavom, no nedovoljno jako i Picak je s lakoćom obranio njegov pokušaj.

U 11. minuti teren je zbog ozljede napustio Domagoj Pavičić . Izveo je slobodni udarac i odmah se primio za koljeno, a zamijenio ga je Puljić. Pokušao je Acosty glavom u 16. minuti, ali je ponovno bio neprecizan. 'Domaćini' su prvi put zaprijetili u 19. minuti kada je Klepač pucao ravno u Slugu. U 22. minuti Soldo je pucao Glavom nakon kornera, ali je njegov udarac prošao nekoliko centimetara iznad grede.

Međutim, već u sljedećem napadu, Rudeš je poveo kada je najviši u šesnaestercu bio Petrović i odličnim udarcem glavom savladao Slugu.

No, vodstvo Rudeša trajalo je svega osam minuta jer je u 30. minuti poravnao Župarić nakon što je u skoku nadvisio Soldu i s pet metara zatresao mrežu. U 37. minuti Rijeka je došla do potpunog preokreta. Raspopović je poslao loptu prema Čolaku, Vojković ju je rukom usporio, nakon čega se primio za glavu glumeći da ga je pogodila u lice, ali je lopta ipak došla do Čolaka, koji je silovito zabio za vodstvo Rijeke.

Čolak je odmah na otvaranju drugog poluvremena, točnije u 50. minuti imao šansu za novi gol, ali je ubačaj Žute poslao visoko preko gola. Pet minuta kasnije pucao je Acosty, lopta je na putu prema golu pogodila igrača Rudeša, a Picak je dobrom intervencijom sačuvao mrežu netaknutom. Već u sljedećem napadu pokušao je Heber, ali je njegov udarac prošao malo pored desne vratnice. Bila je to ujedno i zadnja prava prilika na utakmici, koju je s tribina pratilo 2475 gledatelja.

Rijeka: Sluga; Raspopović, Župarić, Escoval, Žuta; Čanađija, Lončar, Pavičić, Acosty, Heber; Čolak

Rudeš: Picak, Soldo, Obanor, Oluić, Kalik, Mišković, Petrović, Mrkonjić, Klepač, Vojković, Boršić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu