Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ma koji odlazak?! Kek je vodio trening, a Punčec dobio kaznu

Ma koji odlazak?! Kek je vodio trening, a Punčec dobio kaznu
4

Trener je, kako smo i najavili, uredno nastavio s poslom i vodio trening na Rujevici. Zabrinutost postoji, ali nakon 5,5 godina vrhunske suradnje Mišković i Kek sigurno neće odjednom početi komunicirati - preko novina

VIDEO

Na deset ljudi barem dvoje su gladni senzacija, tuđih problema i katastrofa. Takvi se na Rujevici neće 'najesti'. Kako smo jučer i najavili, a jutrošnje fotografije svjedoče: Matjaž Kek jutros je kao godinama unazad uredno došao na svoje radno mjesto i prihvatio se posla. Mariborski Opatijac u 10:00 je, prema programu koji je sam najavio, izveo momčad na travnjak i vodio trening.

Glavni trener Kek i predsjednik Damir Mišković u gotovo šest godina vrhunske i nikad uspješnije suradnje u povijesti HNK Rijeka

stvorili su odnos profesionalnog ophođenja i ljudskog povjerenja koji sigurno neće odjednom početi narušavati slanjem poruka - preko novina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zabrinutost sigurno postoji. Poglavito trenerova. Jer momčad u nekoliko utakmica, čak i neovisno o rezultatima, nije izgledala onako kako bi to Kek želio. Koliko je u pitanju kvaliteta igračkog kadra, a koliko manjak samopouzdanja svlačionice iskristalizirat će vrijeme no struka na Rujevici uživa endemski rijetko HNL-privilegiju: povjerenje Uprave.

U Rijeci se zna tko je na vrhu i tko, bude li potrebe, donosi konačnu odluku. A predsjedniku na kraj pameti ne pada novo kadroviranje struke. Sve ostalo su naklapanja bez realnog temelja.

U narednom se kolu ide na noge Dinamu i nitko iz klupskog vrha nije nerealan da bi šefu struke i momčadi nametao bilo kakav imperativ u Maksimiru. Nakon nedjeljnog gostovanja kod Modrih slijedi prvenstvena pauza u kojoj bi Kek mogao sa više vremena na raspolaganju bolje posložiti figure koje su mu na raspologanju i automatizme u igri jer svima je, a njemu prvome, vidljivo da Rijeka ne izgleda onako kako Kekove momčadi inače izgledaju.

Činjenica jest da izgledni odlazak Župarića u Anderlecht i ozljeda makedonskog reprezentativca Velkovskog nameću potrebu dovođenja jednog stopera (a ni 'defanzivni vezni sa idejom' ne bi loše došao).

U tom segmentu priče niti jedan problem ne zove se Punčec. Dečko će dobiti zasluženu trenerovu kaznu zbog verbalnog ispada prema šefu, nedugotrajnu suspenziju i(li) novčanu kaznu, pa opet dobiti šansu da se nametne treneru tj. vrati u status kojeg je zasluživao do sada - standardnog prvotimca. I ponovit ćemo: Keku je draže da je u nekom od svojih učenika vidio emociju pa makar na tren neprimjerenu nego kad vidi pognute glave, poglede zabijene u smartphone, slušalice na ušima i što brži odlazak sa stadiona nakon utakmice.

- Ishitrenim i nedopustivim verbalnim ispadom prema treneru Keku neposredno poslije utakmice s Istrom, Roberto Punčec se je ogriješio o klupsku disciplinu. Nakon razgovora s odgovornim osobama u klubu te njegove isprike treneru i stručnom stožeru Punčec će biti financijski kažnjen sukladno disciplinskom pravilniku i danas popodne se vraća redovitom trening.

Trener može biti iznerviraniji nakon lošije predstave njegove momčadi no on i predsjednik imaju otvorenu komunikaciju, nije u tom odnosu Rijekin problem. Žarište neadekvatnih predstava i jedinog nepopravljivog kiksa koji je klub koštao cca. 3.000.000 eura (propušteni plasman u skupine Europske lige) je neadekvatna momčadska prezentacija prvotimaca koji su, izgleda, izgubili povjerenje sami u sebe.

Trče količinski puno, ali u prazno. Imaju bezbroj dodavanja, ali unazad ili prvome do sebe. Alibi priča... Uprava i struka svoj posao rade tako da transparentno preuzimaju odgovornost za svoje obveze. Učine li to i igrači, Bijeli će opet ne samo biti u vrhu ili na vrhu Prve HNL nego i igrati onako kako to već duže od pola desetljeća igra prava Rijeka. Rijeka Matjaža Keka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu