Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kielce i Vardar izborili su Final Four: Cindrić i Karačić briljirali

Kielce i Vardar izborili su Final Four: Cindrić i Karačić briljirali
1

Kielce je gostovanju u Parizu izgubio od PSG-a sa 26-35, no poljski sastav je u prvom susretu slavio sa 10 razlike (34-24) i s pogotkom više izborio Final Four

VIDEO

Nakon Barcelone i Vezsprema plasman na završni turnir rukometne Lige prvaka, koji će se održati 1. i 2. lipnja u Kolnu izborili su Vive Kielce i Vardar.

Kielce je gostovanju u Parizu izgubio od PSG-a sa 26-35, no poljski sastav je u prvom susretu slavio sa 10 razlike (34-24) i s pogotkom više izborio Final Four.

PSG je bio nadomak čudu, Francuzi su u nekoliko navrata imali 11 golova razlike, ali su Poljaci u završnici bili mirniji. U posljednjih šest minuta zabili su tri, a primili samo jedan gol.

Francuzi su sjajno otvorili utakmicu i već nakon prvog dijela su imali sedam golova viška (18-11). U 38. minuti PSG je stigao na +9 (24-15), u 46. minuti su dostigli 10 golova zaostatka (29-19), a potom su u četiri navrata imali i 11 pogodaka prednosti (31-20, 32-21, 33-22, 34-23). Kielce se nije predavao i gosti su se vratili u meč serijom 3-0 smanjivši na 26-34. PSG je do kraja zabio još jedan gol, no to više nije bilo dovoljno.

U redovima poljskog sastava najefikasniji je bio hrvatski reprezentativac Luka Cindrić sa šest golova, Bjelorus Uladzislau Kuleš je zabio pet, a Španjolci Alex Dušebajev i Julen Aguinagalde, te Slovenac Blaž Janc po četiri gola. Naš Marko Mamić nije se upisao među strijelce. Francuze je predvodio Nedim Remili sa 13 golova, a Luka Stepančić nije se upisao među strijelce.

Mjesto među četiri najbolje ekipe Europe izborio je i Vardar koji je u uzvratnom susretu izgubio od Pick Szegeda sa 25-29, no Makedonci su u prvom susretu u Skoplju pobijedili sa 31-23.

Mađari su odigrali fantastično prvo poluvrijeme koje su dobili 17-9 nadoknadivši osam golova zaostatka iz prve utakmice. U 36. minuti su imali i +9 (22-13). Međutim, Vardar je u nastavku susreta pronašao izgubljeni ritam i serijom 10-3 smanjio na samo dva gola minusa (25-23) deset minuta prije kraja susreta. Do kraja susreta Pick Szeged više nije imao snage za novi 'juriš' i na koncu je slavio sa 29-25.

Kod domaćina najefikasniji su bili Mađar Bence Banhidi sa sedam golova, Slovenac Dean Bombač sa šest, te Rus Dimitri Žitnikov s pet golova. Mirko Alilović je sakupio sedam, a Marin Šego dvije obrane.

Vardar je predvodio hrvatski reprezentativac Igor Karačić s osam golova, Latvijac Dainis Kristopans je dodao pet, a Rus Timur Diburov četiri gola. Ivan Čupić je zabio dva pogotka.

U subotu su plasman na Final Four izborili Barcelona i Vezsprem.

Barca je u obje utakmice četvrtfinala pobijedila Nantes. U prvom susretu u Francuskoj je slavila 32-25, a u uzvratu pred svojim navijačima 29-26.

S dvije pobjede dalje ide i Veszprem koji je pobijedio Flensburg-Handtewitt sa 28-22, a u uzvratu kod kuće 29-25. Manuel Štrlek je u uzvratu zabio jedan pogodak za mađarski sastav.

Završni turnir će se igrati 1. i 2. lipnja u Kolnu, a ždrijeb polufinalnih parova bit će 7. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe