Obavijesti

Sport

Komentari 43

Kimi poludio na Hamiltona: Je li moguće? Skroz me blokirao

Kimi poludio na Hamiltona: Je li moguće? Skroz me blokirao
1

Odmah nakon kvalifikacija za VN Austrije najavljena je istraga, a sad je objavljena i kazna. Hamilton je kvalifikacije završio na drugom mjestu, ali zbog svog poteza je kažnjen i utrku u nedjelju će započeti s pete pozicije

VIDEO

Vozač Ferrarija Charles Leclerc bio je najbrži u kvalifikacijama Formule 1 za VN Austrije, te će u nedjelju u utrku krenuti sa prve startne pozicije. No glavna priča dana bila je nesportski potez Lewisa Hamiltona.

Naime, Hamilton je potpuno blokirao bolid od Kimija Raikkonena u jednome zavoju kada mu je prepriječio put i tako ga blokirao. I sam Finac odmah se požalio svojim kolegama što se dogodilo i poludio na Britanca.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

- Hamilton me potpuno blokirao - rekao je Raikkonen, a dispečer mu odgovorio: Da, vidio sam to.

Odmah nakon kvalifikacija najavljena je istraga, a suci su brzo objavili i kaznu Hamilton je kvalifikacije završio na drugom mjestu, ali zbog svog poteza je kažnjen i utrku u nedjelju će započeti s pete pozicije. 

Drugi će tako startati Verstappen, treći Bottas, četvrti Magnussen i peti Hamilton

Drugi je ovo incident na stazi u samo nekoliko tjedana koji se veže uz Hamiltona. Prije nekoliko tjedana na VN Kanade Britanac je odnio pobjedu iako je Nijemac Sebastian Vettel tada prošao prvi kroz cilj. 

Vettel je većinu utrke vodio i mirno držao prvu poziciju. No, u 48. krugu je izletio sa staze nakon što je previše jahao pasicu pa ga je zanijelo i izbacilo na travu. Vratio se tik ispred Hamiltona, koji je za malo izbjegao sudar.

Suci su odlučili istražiti Vettelovo riskantno vraćanje i dobio je pet sekundi kazne zbog nesigurnog vraćanja na stazu te forsiranja drugog bolida van nje! Bila je to pomalo neočekivana kazna jer Vettel nije imao previše izbora kamo poći.

Na koncu je kroz ciljnu ravninu prošao kao prvi, no zbog kazne od pet sekundi ukupni pobjednik bio je Hamilton. I ono što misli o cijeloj situaciji pokazao je nakon utrke kada je premjestio pobjednički znak ispred svojeg.

Vettel je nakon utrke odmah odjurio do sudaca bijesan kao ris tražeći pojašnjenje za kaznu. Suci su ostali pri svojoj odluci i Nijemac se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Tako je ovaj put deblji kraj izvukao Britanac.

Utrka za Veliku nagradu Austrije na rasporedu je u nedjelju u 15.10 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu