Sport

Komentari 22

Kladionice kažu da ćemo Saru i večeras gledati kako slavi zlato

Kladionice kažu da ćemo Saru i večeras gledati kako slavi zlato

Uopće nemam pritisak, bitno je što ja očekujem, što ja mislim, kako se ja osjećam. S drugim stvarima, na koje ne mogu utjecati, uopće se ne opterećujem, rekla je Sara Kolak uoči večerašnjeg finala

Koeficijent na pobjedu Sare Kolak u večerašnjem finalu (20.20, HTV1) je 2.00 što našu bacačicu koplja gura na prvo mjesto favoritkinja. Iza nje je Čehinja Barbora Špotakova s koeficijentom 3.00, a treća je Kineskinja Huihui Lyu (koeficijent 3.25). Sve ostale finalistice nemaju koeficijent niži od 12. za osvajanje medalje na SP-u u Londonu.

Sara nije bila prava u kvalifikacijama, bacila je 63.50 metara, gotovo tri metra kraće od hica koji joj je donio olimpijsko zlato u Rio de Janeiru (66.18). Tih 63.50 nije bilo dovoljno za izravan ulazak u finale pa je morala čekati drugu kvalifikacijsku skupinu.

Kako je normu prebacilo samo sedam atletičarki iz dvije kvalifikacijske skupine, Sara Kolak je prošla u finale kao prva 'ispod crte'. Unatoč skromnijoj izvedbi u kvalifikacijama, hrvatska senzacija iz Rija prema kladionicama je favoritkinja.

- Uopće nemam pritisak, bitno je što ja očekujem, što ja mislim, kako se ja osjećam. S drugim stvarima, na koje ne mogu utjecati, uopće se ne opterećujem. Bitno je da odradim tehnički ono što trebam i to je to. Super se osjećam, zdrava sam, a to mi je najbitnije. Ovo sam čekala cijelu godinu - rekla je Sara uoči finala.

Čini se da će joj najveća suparnica biti Barbora Špotakova, koja je u kvalifikacijama  bacila 64.32 metra te Kineskinja Huihui Lyu koja će ipak teško ponoviti senzacionalan hitac iz kvalifikacija 67.59 metara. Kladionice su rekle svoje, da čujemo vas.

Najčitaniji članci