Obavijesti

Sport

Komentari 0

Klasan potez: Ajax je rastalio trofej i dijeli ga pretplatnicima

Klasan potez: Ajax je rastalio trofej i dijeli ga pretplatnicima

Iako ove sezone nije imao podršku na tribinama, Ajax ima 42.000 pretplatnih koji će dobiti dio trofeja za naslov prvaka Nizozemske. Replika će se čuvati u muzeju amsterdamskog velikana

VIDEO

Prije deset dana potvrdili su naslov prvaka Nizozemske pobjedom nad Emmenom 4-0, a onda, nakon razbijanja ljutog rivala Feyenoorda (3-0), navijačima ponudili još jedan poklon, jedinstven u svijetu nogometa.

Ajax je, naime, rastalio srebrni trofej za najbolju momčad Eredivisie i odlučio ga pretvoriti u zvjezdice koje će podijeliti 42.000 godišnjih preplatnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Fantastičan je to poklon navijačima koji ove sezone nisu smjeli na tribine, ali su svejedno odlučili pomoći klubu, i to nakon prošle sezone koja je bila poništena dok je Ajax dijelio prvo mjesto s AZ-om.

- Morali smo igrati bez navijača. Barem bez njih fizički na tribinama, ali smo svejedno osjećali podršku na putu do stadiona, na društvenim mrežama i preko osobnih kontakata. Kad bismo ranije govorili "ovaj naslov je za vas", mislili smo da se odnosi na navijače. Ali podjela trofeja s navijačima dokaz je da on zaista jest za njih - rekao je legendarni Edwin van der Sar, izvršni direktor Ajaxa.

Originalni trofej ići će, dakle, godišnjim pretplatnicima, a duplikat u muzej, gdje će ga moći vidjeti posjetitelji. U svakom slučaju, nije loše imati dva trofeja. Recimo, prije 10 godina golmanu Maartenu Stekelenburgu (38), koji se lani vratio u Amsterdam, ispao je skupocjeni tanjur prilikom pobjedničke parade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu