Sport

Komentari 0

Klasan potez: Ajax je rastalio trofej i dijeli ga pretplatnicima

Klasan potez: Ajax je rastalio trofej i dijeli ga pretplatnicima

Iako ove sezone nije imao podršku na tribinama, Ajax ima 42.000 pretplatnih koji će dobiti dio trofeja za naslov prvaka Nizozemske. Replika će se čuvati u muzeju amsterdamskog velikana

Prije deset dana potvrdili su naslov prvaka Nizozemske pobjedom nad Emmenom 4-0, a onda, nakon razbijanja ljutog rivala Feyenoorda (3-0), navijačima ponudili još jedan poklon, jedinstven u svijetu nogometa.

Ajax je, naime, rastalio srebrni trofej za najbolju momčad Eredivisie i odlučio ga pretvoriti u zvjezdice koje će podijeliti 42.000 godišnjih preplatnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Fantastičan je to poklon navijačima koji ove sezone nisu smjeli na tribine, ali su svejedno odlučili pomoći klubu, i to nakon prošle sezone koja je bila poništena dok je Ajax dijelio prvo mjesto s AZ-om.

- Morali smo igrati bez navijača. Barem bez njih fizički na tribinama, ali smo svejedno osjećali podršku na putu do stadiona, na društvenim mrežama i preko osobnih kontakata. Kad bismo ranije govorili "ovaj naslov je za vas", mislili smo da se odnosi na navijače. Ali podjela trofeja s navijačima dokaz je da on zaista jest za njih - rekao je legendarni Edwin van der Sar, izvršni direktor Ajaxa.

Originalni trofej ići će, dakle, godišnjim pretplatnicima, a duplikat u muzej, gdje će ga moći vidjeti posjetitelji. U svakom slučaju, nije loše imati dva trofeja. Recimo, prije 10 godina golmanu Maartenu Stekelenburgu (38), koji se lani vratio u Amsterdam, ispao je skupocjeni tanjur prilikom pobjedničke parade.

Najčitaniji članci