Obavijesti

Sport

Komentari 6

Klinac Wijnaldum: Bako, jednog dana ću se ja brinuti za tebe...

Klinac Wijnaldum: Bako, jednog dana ću se ja brinuti za tebe...
1

Georginio Wijnaldum u subotu će istrčati na stadion u Madridu u finalu Lige prvaka u dresu Liverpoola. Nizozemci su iz arhive izvukli prvi intervju kojeg je dao kao 16-godišnjak, najmlađi debitant u povijesti Feyenoorda

VIDEO

Liverpool i Tottenham u subotu na Wandi Metropolitano će se boriti za trofej Lige prvaka. Momčadi su to koje nemaju samo jednu zvijezdu koja ih je dovela do najvažnije utakmice sezone, nego su spoj mnogih junaka. Često neopjevanih. Jedan od tih junaka kod Liverpoola je bio Georginio Wijnaldum koji je u uzvratu protiv Barcelone zabio dva gola.

Nizozemci su kao najavu za veliko finale iz arhive izvukli prvi intervju mladog Wijnalduma. Imao je tada točno 16 godina i 148 dana, postao je najmlađi debitant u povijesti Feyenoorda, a glavni cilj mu je bio "postati veliki nogometaš kako bi se mogao brinuti za svoju obitelj".

- Zapravo sam želio postati gimnastičar. Na televiziji sam volio gledati gimnastičare kako prave salto, volio sam gledati što izvode u cirkusu. Činilo mi se baš zabavnim skakati s užeta na uže s konopca na konopac, ali moja je baka mislila da je to preopasno - ispričao je tada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Wijnaldumovi su roditelji porijeklom iz Surinama, a odrastao je uz baku koja je živjela s njima od njegove pete godine. Ime je dobio po brazilskom bivšem desnom beku Jorginhu. Roditelji su pratili Svjetsko prvenstvo 1990. godine i svidjelo im se kako to ime zvuči. Georginio se izgovara isto, samo se drugačije piše. Prve nogometne poteze naučio je od rođaka Jurmaina.

- On mi je donio loptu i pokazao mi osnove. Obitelj je uvijek bila uz mene. Vjerovao sam u sebe još kada sam bio mali. Baki sam jednom rekao: 'Jednoga dana ja ću se brinuti za tebe' A čak tada nisam ni igrao nogomet! Ali uvijek sam u podsvijesti imao misao da bih mogao postati profesionalni nogometaš.

Uzor mu je bio Zinedine Zidane, ali uspoređivali su ga tada s velikim Nizozemcem Clarenceom Seedorfom koji je također debitirao za seniore s nepunih 17 godina.

- Svi pričaju o Seedorfu koji je debitirao sa 16 godina, uvijek mi je to negdje u glavi. Uvijek sam to želio i ja napraviti. Seedorf je veliki igrač, a ja sam na kraju debitirao i mlađi nego on! - pričao je Gini.

Nije dostigao slavu svog sunarodnjaka koji je u karijeri čak pet puta osvajao trofej Lige prvaka. Ali u subotu će imati priliku osjetiti kako je to držati u ruci taj veliki "uhati trofej". Pred njim i Liverpoolom je još samo jedna prepreka - Tottenham.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe