Obavijesti

Sport

Komentari 6

Klinci olimpijci: Nisu li slatki? Narasli su i postali šampioni!

Klinci olimpijci: Nisu li slatki? Narasli su i postali šampioni!
1

OD SINKOVIĆA DO SANDRE Djeca s fotografija danas se bave bacanjem diska, pucanjem, košarkom, skokom u vis... I s ponosom nose hrvatski dres!

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:16

Sandra Perković imala je za život opasnu operaciju, braća Sinković su palila su vatru u dnevnom boravku, Bojan Bogdanović bio je registriran za nogometni klub Zrinjski...

Ovo su samo neke stvari koje vjerojatno niste znali iz djetinjstva naših olimpijaca. Braća Sinković, kao i Bojan Bogdanović, u sportu u kojem dominiraju našli su se sasvim slučajno. Bogdanović je igrao nogomet, a u košarku se zaljubio došavši na školsko igralište na nagovor prijatelja jer im je nedostajao igrač. Braća Sinković htjela su u kajak, no majka Zdravka slučajno je nazvala školu veslanja. Kao djeca, Valent, Martin i Matija zapalili su vatru u dnevnom boravku.

- Iza fotelje. Zašto smo zapalili? Nemam pojma, davno je to bilo - rekao je Matija Sinković, najstariji od trojice braće.


Sinkovići su bili vragolani, vrlo živahni.

Veliki navijač Hajduka

- Kolegice s posla su me zamolile da ih ne dovodim na posao jer mi se djeca penju po zidovima - ispričala je je kroz smijeh mama Zdravka.

Bojan Bogdanović počeo je kao nogometaš, a najbolji je vaterpolist među košarkašima.

- Lijepo se prisjetiti vremena kad sam igrao nogomet - rekao je Bogdanović, koji je s 14 godina bio registriran za mostarski Zrinjski.

I danas obožava nogomet, veliki je navijač Hajduka, a ljeti, kad nema obaveza, dođe na Poljud pogledati Hajdukove europske utakmice.

Sandra Perković bila je 2008. na rubu smrti.

- Negdje pri kraju godine, kada su se svi pripremali za doček Nove godine, završila sam u bolnici. Bilo mi je loše, stalno sam povraćala, no liječnici nisu znali što mi je. Bila sam uvjerena da je viroza. Nažalost, tako su mislili i liječnici, a imala sam puknuto slijepo crijevo. I tako sam gotovo dva tjedna trenirala! - pričala je.

U bolnicu je došla u posljednji trenutak, imala je sepsu.

- Istina, moj život je visio o koncu. Preživjela sam zahvaljujući doktoru Lackoviću. Bilo je to moje drugo rođenje - istaknula je Sandra.

Kao djevojčica, Blanka je obožavala rješavati zadatke iz matematike i kemije, a bila je pravi antitalent za prepisivanje!

Mali lovac Glasnović

- Kad bih i pokušala, bila sam preočita, a strah bi me paralizirao. Ali, obožavala sam rješavati zadatke iz matematike i kemije - rekla je Blanka.

Kad je išla na svoje prve Olimpijske igre, došao ju je ispratiti cijeli razred.

Josip Glasnović kao mali je umalo ostao bez oka.

- Išli smo u lov, provlačili smo se kroz grane i jedna mu je zapela za oko. Hitno smo otišli u bolnicu na operaciju - ispričao je Josipov brat Ante.

Danas neki novi klinci kao idole gledaju Bojana Bogdanovića, Blanku Vlašić, Josipa Glasnovića, Valenta i Martina Sinkovića, Sandru Perković... Život su posvetili sportu, a sve nas uveseljavali svih ovih godina. I ne namjeravaju stati. Blanka i Sandra tek trebaju na “borilište”...

Josip Glasnović (lijevo) Išao je u lov s bratom i ocem, danas je olimpijski pobjednik.

Blanka Vlašić Kći Joška Vlašića snimljena u vrijeme igara u Los Angelesu 1984. godine

Bojan Bogdanović Ovaj dječak narastao je do 200 centimetara i upravo zabio 33 poena Brazilu

Sandra Perković Tko bi rekao da će ova djevojčica postati bacačica diska?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...