Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Klinci su pretjerali: Izbacili su hokejaše zbog pića i cigareta

NAJSTROŽA KAZNA Tri 19-godišnja hrvatska hokejaša uložili 
su žalbu jer trogodišnju suspenziju iz klubova i reprezentacije smatraju prerigoroznom

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
9 komentara

Renato Platužić, Toni Borić i Luka Matošić iduće tri godine ne smiju igrati hokej niti za reprezentaciju niti za klubove. Hrvatski savez hokeja na ledu kaznio ih je zbog fotografije na kojoj u službenoj opremi drže cigaretu i alkohol. Tako rigoroznu kaznu zaradili su i zbog drugih prekršaja.

Cijela priča kulminirala je u prosincu na SP-u do 20 godina u Litvi. Trojac je na društvenim mrežama objavio spornu fotku, a prijavio ih je dopredsjednik saveza Renato Krikšić.

- Dečki zaslužuju biti sankcionirani, ali kazna je previsoka. Bilo je prije i težih incidenata, pa nitko nije dobio suspenziju na tri godine - rekao je Igor Borić, liječnik Medveščaka i predsjednik zdravstvene komisije hokejaškog saveza te otac Tonija Borića.

- Podnio sam ostavku na mjesto u zdravstvenoj komisiji. Ne ljutim se na savez, no moj odlazak je moralan čin. Inače, sva trojica hokejaša već su uputili žalbu. Priznaju krivicu, no ne slažu se s drastičnom kaznom koju su dobili - rekao je doktor Borić.

Pitanje je hoće li im žalba biti prihvaćena jer su suspendirani, doznali smo, i zbog čestih tulumarenja u vrijeme SP-a i nediscipline.

- Mladi sportaši ne smiju se tako ponašati. Žao mi je zbog svega što se dogodilo - rekao je izbornik Danijel Kolombo.

Naši partneri pišu
Message