Obavijesti

Sport

Komentari 25

Klopp je hvalio Modrića nakon povijesnog poraza: Hvala Bogu pa ne igramo stalno protiv njih!

Klopp je hvalio Modrića nakon povijesnog poraza: Hvala Bogu pa ne igramo stalno protiv njih!

Carlo Ancelotti kazao je da je izdanje Luke u pobjedi nad Liverpoolom bilo najbolje koje se od njega može vidjeti. Klopp sumnja u faul nakon kojega je asistirao za 3-2. 'Redsi' nikad nisu primili pet komada kući u Europi

VIDEO

Ne želim da mi poklone ugovor, želim ga zaslužiti, rekao je Luka Modrić (37) dan prije utakmice Liverpoola i Real Madrida na Anfieldu, a na pozornici velebnoga engleskog stadiona kao da je potvrdio svim kritičarima da mu je i dalje mjesto u samom vrhu svjetskog nogometa i da mora dobiti povjerenje Reala.

"Kraljevi" su razbili "redse" u prvoj utakmici osmine finala 5-2 iako su gubili 2-0 nakon 14 minuta. Liverpool nikad nije primio više od četiri gola u Europi kod kuće, a tek treći put u 70 godina dobio je pet komada. Kao i prije tri godine, prosuo je dva gola prednosti protiv madridske momčadi (Atlético je 2020. okrenuo 0-2 u 3-2).

Modrić je bio jedan od protagonista velike madridske večeri na Anfieldu. Dirigirao je igrom Reala, asistirao Ederu Militau za treći gol i pokrenuo akciju za peti.

- To je bio uobičajeni Modrić, najbolji kojeg možete vidjeti. Konstantan, s ritmom, dobrom kontrolom lopte. Mislim da je on bio ključ povratka iz teške situacije - nahvalio ga je trener Carlo Ancelotti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

I njegova kolegu Jürgena Kloppa pitali su za Hrvata i produženje ugovora.

- To nije moj problem. On je sjajan igrač i siguran sam da će Carlo i Madrid učiniti pravu stvar s Modrićem - jasan je bio Nijemac.

Ancelotti je posebno nahvalio i Viníciusa koji je zabio krasan gol u 21. minuti, a onda i iskoristio veliku grešku Alissona koji ga je napucao za izjednačenje. Ranije je sličnu grešku napravio Thibaut Courtois kad je poklonio loptu Mohamedu Salahu za 2-0.

- Vinícius je najodlučniji igrač u svijetu nogometa. Drži kontinuitet, ne prestaje, dribla, asistira, zabija. Nadam se da može tako nastaviti - rekao je Ancelotti.

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid

Što mu je prolazilo kroz glavu nakon 0-2?

- Podsjetilo me na utakmicu protiv Cityja u polufinalu. Poboljšali smo se jer je tad prošlo 10 minuta, a sad 14. Ali ispalo je još bolje. Najvažnije je bilo sačuvati hladnu glavu i kontrolirati emocije. Veterani tu puno pomažu, Karim, Modrić, Kroos s klupe. Vjeruju u kvalitetu koju imaju. Morate pripremiti jasnu strategiju i držati je.

'Pitanje pobjednika je odlučeno. Ali...'

Klopp je svjestan da je pitanje četvrtfinalista vjerojatno riješeno.

- Mislim da je odlučeno. Ali za tri tjedna, kako se utakmica bude bližila... Morat ćemo riskirati, a oni su tu opasni. Idemo tamo pobijediti i vidjet ćemo. Real? Ne moramo se tako braniti u drugim utakmicama, oni su jedna od najboljih momčadi svijeta i hvala Bogu da ne moramo igrati protiv njih svaki tjedan - rekao je trener Liverpoola.

Ključni trenutak je, kaže, bio početak drugog dijela i brzi gol Reala.

- Osjećao sam se dobro nakon prvog dijela iako smo primili golove. Bilo je jasno da ćemo imati probleme ako ne budemo visoko stajali. Drugo poluvrijeme počelo je faulom za koji nisam siguran je li bio, ali moramo ga braniti bolje. Nije moguće da nam igrač stoji slobodan u tom dijelu terena. Nakon 3-2 to je bila utakmica koju su oni htjeli. Mogli smo igrati bolje, ali smo im previše davali loptu. Jedan gol je bio veliki odbijanac, drugi je Benzema mirno pospremio. Nije dobar osjećaj, ali puno ću toga svejedno naučiti iz ove utakmice, pogotovo iz prvog poluvremena - kazao je Klopp.

Stoper "redsa" Virgil van Dijk ne gubi nadu.

- Čudan je osjećaj. Toliko dobrih stvari pamtimo iz prvog dijela. Ali surova realnost je da gubimo 5-2 i da imamo gotovo nemoguć zadatak preokrenuti to u Madridu. Ali nogomet je pun čuda...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića