Obavijesti

Sport

Komentari 18

Klub bez navijača, s vlasnikom u zatvoru osvojio je prvenstvo

Klub bez navijača, s vlasnikom u zatvoru osvojio je prvenstvo
1

Astra je kroz svoje postojanje čak trinaest puta mijenjala ime, ali to nije jedino što su mijenjali. Raritetnu pojavu predstavlja njihovo preseljenje iz Ploieștija u Giurgiu

VIDEO

Na spomen rumunjske Astre Giurgiu, prva asocijacija je Dinamova petarda u Zagrebu 18. rujna 2014. Gosti su se proveli kao belgijski Beveren davne jeseni 2004. kad su ih Modri ponizili rezultatom 6-1. Obje su momčadi izgledale razbijeno, poniženo i nezainteresirano. 

I dok se Belgijci bore za goli život u elitnom rangu, kod Rumunja je dijametralno suprotna situacija. Jučerašnjim remijem Steaue i Panduriija, 'giurgiuvenii' su osigurali prvi naslov prvaka Rumunjske u svojoj živopisnoj devedesetpetogodišnjoj povijesti.

No, nije to jedina senzacija koju su izveli ove sezone - po lošem ih pamti i današnji menadžer West Hama, Slaven Bilić, kojem su baš Rumunji zatvorili vrata Europske lige u ljetnim kvalifikacijama.

Klub je kroz svoje postojanje čak trinaest puta mijenjao ime, ali to nije jedino što su mijenjali. Raritetnu pojavu predstavlja njihovo preseljenje iz Ploieștija (preko 200 tisuća stanovnika) u Giurgiu (54 tisuće žitelja) koje je realizirao vlasnik kluba i rumunjski biznismen Ioan Niculae (61), najbogatiji Rumunj prema Forbes magazinu.

Nemaju navijače, predsjednik u zatvoru...

Sve bi se to mazilo epitetom lijepe sportske priče da Niculae nije u zatvoru zbog korupcije, odnosno da imaju navijače ili bilo kakav oblik podrške. Iskoristili su sve probleme bukureštanske Steuae čiji su predsjednik i sportski direktor kolege Niculaea u zatvoru. 

Razlog? Korupcija, dakako. Ista je situacija i kod čelnika Panduriija i Dinama gdje su na snazi financijski i kadrovski problemi.

U takvom cirkusu, 'crni vragovi' odigrali su najuspješniju rolu pod vodstvom trenera Mariusa Șumudice koji je u sezoni 1998./1999. u dresu Rapida postao prvakom zemlje. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Uspio je zatomiti odlazak najvažnijeg ofenzivca Constantina Budescua, kojeg je gazda kluba odlučio prodati u kineski Dalian Yifang kako bi namaknuo sredstva za plaćanje igrača do kraja sezone. 

Ekipa je klasična mješavina za domaće prilike kvalitetnih domaćih igrača uz nekoliko stranaca. Najistaknutije ime u redovima Astre danas je Denis Alibec, nekadašnji junior milanskog Intera...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka