Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Dinamo je slavio usred Splita! Kakav poklon za peti rođendan

Prije pet godina, 21. ožujka 2012., nastao je klub koji je nogomet vratio onima kojima pripada, navijačima. Futsal Dinamo navijačima je čestitao na najljepši mogući način, pobjedom u Splitu 4-3

Vedran Tolić
Foto: Vedran Tolić
44 komentara

Ovaj klub nastao je iz dvije velike ljubavi, jedna prema futsalu, druga prema Dinamu, priča Matija Đulvat, predsjednik Futsal Dinama, prenosi službena stranica.

Prije točno pet godina, 21. ožujka 2012. godine, nastao je klub koji je nogomet vratio onima kojima pripada, navijačima. U Futsal Dinamu navijači uspješno vode klub po načelu 'jedan član, jedan glas', ono za što se bezuspješno bore na Maksimiru.

U ovih pet godina Mini Dinamo napravio je velike stvari.

Postao je najpopularniji malonogometni klub u Hrvatskoj, rušio je rekorde gledanosti i to sve bez i jedne poklonjene ulaznice, bez i jedne gratis akcije 'pivo plus karta' i slično, a gledali su ga i stari i mladi. Igrači su velike pobjede slavili s navijačima, bez kojih ovo ne bi imalo smisla, tribine su im uzvraćale pjesmom pa čak i nakon poraza. 

- Digli smo klub koji nije imao nikakav status, a danas smo već konkurenti za naslov prvaka. Uvjeravam vas, vrlo brzo će se i to ostvariti - kaže Đulvat.

Pobjeda u Splitu kao poklon za rođendan

Dinamo nije mogao poželjeti bolji poklon za peti rođendan. Futsal Dinamo slavio je u sjajnom derbiju protiv Split Tommyja 4-3. 

Horvat je zabio za 1-0, ali Split okreće golovima Sutona i Marića. Futsal Dinamo potom zabija tri gola zaredom za 4-2 da bi Suton smanjio na 4-3. 

Split je imao dva kaznena udarca, ali Maloševac je oba obranio, onaj drugi bio je 20 sekundi prije isteka vremena za prvu pobjedu Dinama protiv Splita.

Futsal Dinamo ovom je pobjedom preskočio Split na ljestvici. Oba kluba sad imaju 43 boda, ali Dinamo je bolji zbog međusobnog omjera. I dalje vodi Nacional s 47 bodova.

Oni ne slave poklonjene penale

Futsal Dinamo nije nastao kao alternativa Dinamu, za Bad Blue Boyse postoji samo jedan Dinamo. Ovaj klub postao je utočište za ugnjetavane navijače na koje su na Maksimiru hrvatski policajci jurišali pendrecima zbog transparenta 'Dinamo Svetinja' na Istoku, kao da im leđa nisu bila dovoljno plava još iz doba Jugoslavije kad su bili simbol otpora, nastao je i kao suprotnost crnim listama i neviđenoj represiji kakvu niti jedna navijačka grupa u Hrvatskoj nikad nije iskusila, ni izbliza.

Danas je Futsal Dinamo mjesto na kojem se oni stariji navijači prisjećaju davno izgubljene strasti i mlađima pokazuju kako se nekad navijalo. Ovo je i jedini klub u kojem znaš da si mu dolaskom na utakmicu direktno omogućio da postoji.

Takvu ljubav i povezanost s klubom razumiju samo oni pravi navijači, oni koji ne žele slaviti poklonjene penale, već uživati u atmosferi gdje mogu navijati za klub i normalno dolaziti na utakmice bez rodnog lista, osobne, putovnice ili čega sve ne.

Ovo su najimpresivnije scene u ovih pet godina 

 

Naši partneri pišu
Message