Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kobe s infuzije na teren, zabio 31 koš, ali to nije bilo dovoljno

Kobe s infuzije na teren, zabio 31 koš, ali to nije bilo dovoljno
1

Philadelphia je postala tek 5. momčad u povijesti NBA lige koja je, kao 8. momčad regularnog dijela, u prvom krugu doigravanja izbacila prvoplasiranu momčad - Bullse

VIDEO

Bolest je ipak bila jača od Kobea Bryanta pa su Denver Nuggetsi slavili u šestoj utakmici protiv Los Angeles Lakersa (113-96) i odveli seriju do sedme utakmice. Bit će to prva sedma utakmica za Nuggetse još od poraza od Utah Jazza 1994. godine.

Bryant je za tri i pol četvrtine ubacio 31 poen i upisao četiri asistencije kada je ipak morao sjesti s obzirom da Lakersima više nije bilo pomoći kod rezultata 101-73, osam minuta prije kraja. Bryant se već dva dana muči sa želučanom virozom zbog koje je propustio jutarnji trening momčadi (na dan utakmice), te je proveo većinu tog dana na infuziji.

Na drugoj je strani Ty Lawson izludio Lakerse svojom preciznošću unutar i izvan linije za tri poena. Gađao je 8-12 za dva poena i 5-6 za tri, te ubacio 32 koša. Najlošiji je zapravo bio s linije slobodnog bacanja s koje je gađao 1-3. Odlučujuća utakmica igra se u subotu u losanđeleškom Staples Centeru.

Philadelphia slavila

Andre Iguodala pogodio je dva slobodna bacanja 2.2 sekunde prije kraja utakmice za vodstvo 76ersa 79-78, nakon što je na drugoj strani Turčin Ömer Aşık promašio dva pri vodstvu Bullsa 78-77. Chicago je ostao bez time-outa, pa je Rip Hamilton morao sa svoje polovice, pod pritiskom igrača Philadelphije, pokušati pogoditi za pobjedu i nije bio daleko. Pogodio je obruč, ali lopta se odbila daleko od njega i neopisivo slavlje u Philadelphiji moglo je početi.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bio je Iguodala s 20 poena i sedam asistencija, dok su Lou Williams i Jrue Holiday ubacili po 14. Kod najbolje momčadi Istoka u regularnom dijelu sezone, koja je od druge utakmice igrala bez Derricka Rosea, a posljednje tri i bez Joakima Noaha, najefikasniji su bili Loul Deng i Hamilton sa po 19 koševa svaki.

Spomenimo i zanimljiv podatak da je Philadelphia slavila unatoč činjenici da su je Bullsi uništili pod koševima (56-33 omjer skokova u korist Chicaga).

Boston slomio Atalantu

Protivnik 76ersima u polufinalu Istoka bit će Boston koji je uspio održati svoje vodstvo protiv Atlante u samoj završnici susreta. Paul Pierce pogodio je dva slobodna bacanja za 83-80 vodstvo Celticsa 1.3 sekunde prije kraja susreta, nakon što je napad ranije Al Horford promašio jedno od dva slobodna bacanja kojima bi Atlanta stigla do izjednačenja. Hawksi su bili bez minute predaha pa je Jeff Teague morao pokušati sa svoje polovice pogoditi za produžetak, međutim nije uspio ni izbaciti loptu s obzirom da se "zabio" u Rajona Ronda.

Kevin Garnett ubacio je 28 poena i uhvatio 14 skokova za Celticse, dok je Pierce stavio 18, iako je igrao s iščašenim lijevim koljenom. Imao je KG i pet blokada, te tri ukradene lopte. Kod gostiju je Josh Smith upisao 19 poena i devet skokova.

Ovom pobjedom Boston se plasirao u peto uzastopno polufinale Istočne konferencije, dok je Atlanta po prvi put nakon četiri godine ispala u prvom krugu doigravanja.

NBA doigravanje, 1. krug, 6. utakmice:

Istočna konferencija

Philadelphia - Chicago 79-78 (Iguodala 20k, 7a / Deng 19k, 17s)

Philadelphia dobila seriju 4-2

Boston - Atlanta 83-80 (Garnett 28k, 14s / Smith 18k, 9s)

Boston dobio seriju 4-2

Zapadna konferencija

Denver - LA Lakers 113-96 (Lawson 32k, 6a, 5s / Bryant 31k, 4a)

Serija je izjednačena na 3-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe