Obavijesti

Sport

Komentari 37

Kobe ulazi u Kuću slavnih: To je čast kakvu i zaslužuje...

Kobe ulazi u Kuću slavnih: To je čast kakvu i zaslužuje...
1

Očekuje se kako će ove godine možda biti najveća klasa igrača ikad uz Kobea Bryanta, Kevina Garnetta i Tima Duncana. Kobe će dobiti čast kakvu zaslužuje rekao je predsjednik Kuće Slavnih Jerry Colangelo...

VIDEO

I dalje se nadamo da ćemo ga vidjeti na utakmici Lakersa uz parket, uz onaj njegov neodoljivi osmijeh kojim je uništavao protivnike. I oni koji su ga poznavali, i oni koji ga nisu poznavali, jednako su proživjeli smrt Kobea Bryanta (41). Bio je institucija, bio je čovjek koji je pokazao kako se s osmijehom i nonšalantnošću igra košarka i da će mu ta plemenita igra ostati zauvijek dužna.

Legendarni košarkaš poginuo je u nesreći helikoptera zajedno sa kćerkom Giannom (13) i još sedmero ljudi. Zaista je bilo teško zadržati suzu nakon te vijesti koja je poput bombe odjeknula svijetom.

Pokretanje videa...

Opraštanje od Kobea 01:18

Sve NBA utakmice su započele odavanjem počasti. Nejasno je zašto organizacija nije odgodila utakmice, ali zato su klubovi to odradili na svoj način. Utakmice su započele minutom šutnje, a momčadi, u čast velikog Kobea, prilikom svog prvog napada nisu krenule na suparnički koš nego su loptu držale 24 sekunde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kružili oko grada zbog magle, udarili u planinu pri 300 km/h
Kružili oko grada zbog magle, udarili u planinu pri 300 km/h
FILE PHOTO: Bulls Jordan And Lakers Bryant in NBA All Star Game in New York

NBA, košarka, ali i čovječanstvo je izgubilo jako puno. Naravno, njegovo djelo nikada neće biti zaboravljeno, a Kobe će uskoro biti član Kuće slavnih u Naismithu.

Stravična snimka nesreće: Kobejev helikopter u plamenu
Stravična snimka nesreće: Kobejev helikopter u plamenu
Kobe Bryant Dies in helicopter crash (1978-2020)

- Očekuje se kako će ove godine možda biti najveća klasa igrača ikad uz Kobea Bryanta, Kevina Garnetta i Tima Duncana. Kobe će dobiti čast kakvu zaslužuje - rekao je predsjednik Kuće Slavnih Jerry Colangelo, a datum ceremonije bit će 29. kolovoza.

Kako sam u Houstonu izmamio osmijeh na Kobeovo lice...
Kako sam u Houstonu izmamio osmijeh na Kobeovo lice...

To je samo sitnica naspram onoga što je dao košarci, a dao je jako puno. Uživali smo 20 godina u njegovoj veličanstvenoj karijeri, osvojio je pet naslova NBA prvaka, bio 18 puta član All Star momčadi, dvaput MVP finala, jednom MVP regularnog dijela sezone, dvaput najbolji strijelac lige, dvostruki osvajač olimpijskih igara, a veličanstvenu karijeru zaključio je 2016. godine Tko se još može svime time pohvaliti?

FILE PHOTO: Los Angeles Lakers

Samo dan prije LeBron James prestigao ga je na trećem mjestu najboljih strijelaca u povijesti NBA lige, a Kobe mu je nekoliko sati prije smrti čestitao objavivši njihovu zajedničku sliku na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On to #2 @kingjames! Keep growing the game and charting the path for the next. 💪🏾

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Bio je to njegov posebni pozdrav ovome svijetu koji će ga pamtiti zauvijek, kao jednog od najvećih košarkaša kojeg smo ikada gledali i kao sjajnog mentora i inspiraciju mnogim igračima. 

Mamba out...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu