Sport

Komentari 37

Kobe ulazi u Kuću slavnih: To je čast kakvu i zaslužuje...

Kobe ulazi u Kuću slavnih: To je čast kakvu i zaslužuje...

Očekuje se kako će ove godine možda biti najveća klasa igrača ikad uz Kobea Bryanta, Kevina Garnetta i Tima Duncana. Kobe će dobiti čast kakvu zaslužuje rekao je predsjednik Kuće Slavnih Jerry Colangelo...

I dalje se nadamo da ćemo ga vidjeti na utakmici Lakersa uz parket, uz onaj njegov neodoljivi osmijeh kojim je uništavao protivnike. I oni koji su ga poznavali, i oni koji ga nisu poznavali, jednako su proživjeli smrt Kobea Bryanta (41). Bio je institucija, bio je čovjek koji je pokazao kako se s osmijehom i nonšalantnošću igra košarka i da će mu ta plemenita igra ostati zauvijek dužna.

Legendarni košarkaš poginuo je u nesreći helikoptera zajedno sa kćerkom Giannom (13) i još sedmero ljudi. Zaista je bilo teško zadržati suzu nakon te vijesti koja je poput bombe odjeknula svijetom.

Sve NBA utakmice su započele odavanjem počasti. Nejasno je zašto organizacija nije odgodila utakmice, ali zato su klubovi to odradili na svoj način. Utakmice su započele minutom šutnje, a momčadi, u čast velikog Kobea, prilikom svog prvog napada nisu krenule na suparnički koš nego su loptu držale 24 sekunde.

FILE PHOTO: Bulls Jordan And Lakers Bryant in NBA All Star Game in New York

NBA, košarka, ali i čovječanstvo je izgubilo jako puno. Naravno, njegovo djelo nikada neće biti zaboravljeno, a Kobe će uskoro biti član Kuće slavnih u Naismithu.

Kobe Bryant Dies in helicopter crash (1978-2020)

- Očekuje se kako će ove godine možda biti najveća klasa igrača ikad uz Kobea Bryanta, Kevina Garnetta i Tima Duncana. Kobe će dobiti čast kakvu zaslužuje - rekao je predsjednik Kuće Slavnih Jerry Colangelo, a datum ceremonije bit će 29. kolovoza.

To je samo sitnica naspram onoga što je dao košarci, a dao je jako puno. Uživali smo 20 godina u njegovoj veličanstvenoj karijeri, osvojio je pet naslova NBA prvaka, bio 18 puta član All Star momčadi, dvaput MVP finala, jednom MVP regularnog dijela sezone, dvaput najbolji strijelac lige, dvostruki osvajač olimpijskih igara, a veličanstvenu karijeru zaključio je 2016. godine Tko se još može svime time pohvaliti?

FILE PHOTO: Los Angeles Lakers

Samo dan prije LeBron James prestigao ga je na trećem mjestu najboljih strijelaca u povijesti NBA lige, a Kobe mu je nekoliko sati prije smrti čestitao objavivši njihovu zajedničku sliku na Instagramu.

Bio je to njegov posebni pozdrav ovome svijetu koji će ga pamtiti zauvijek, kao jednog od najvećih košarkaša kojeg smo ikada gledali i kao sjajnog mentora i inspiraciju mnogim igračima. 

Mamba out...

Najčitaniji članci