Obavijesti

Sport

Komentari 62

Kockice u Vršcu: Čega bi nas bilo strah? Ovdje je kao u Istri

Kockice u Vršcu: Čega bi nas bilo strah? Ovdje je kao u Istri
3

Dvojac u kockastom raširio je šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača. Kažu kako ih nije strah u Vršcu

VIDEO

Do utakmice protiv Slovenije ostalo je još sat ili dva, a ulicom Vršca ležernim korakom šetala su dva muškarca odjevena u kockasto.

- Dečki, nije vas strah? - upitali smo ih.

- Naravno da ne. Ako se nisam bojao '91., zašto bih se bojao sad - sa smiješkom je odgovorio Josip Vuletić, poznato lice s utakmice hrvatskih reprezentacija, i nastavio:

- Ovdje smo od početka prvenstva, ali apsolutno nikakvih problema nismo imali. Smješteni smo u Beogradu i naravno da nećemo baš provocirati. U Beogradu, recimo, ne šetamo u hrvatskim obilježjima, ali Vršac je u Srbiji kao Istra kod nas. Tolerantna sredina. I ondje su se Srbi najnormalnije šetali u svojim dresovima.

Josip je u Vršac došao izdaleka.

- Živim u Švedskoj, u gradu Lundu, a naše sportaše pratim od nogometnog Eura 1996. Jedno vrijeme pratio sam samo nogometaše, ali posljednjih godina idem na sve - priča Josip, koji je i prošle godine, na SP-u u Švedskoj, bio jedan od najglasnijih.

S kockastim šeširom na glavi i u kockastoj majici šetao je Vršcem u društvu nećaka Dragana Jerkovića, imenjaka i prezimenjaka nekadašnjega golmana hrvatske rukometne reprezentacije.

- Sjećam ga se, ali ne, nemamo nikakvih rodbinskih veza - kaže Dragan.

Ujak Josip pokupio ga je u Zagrebu i zajedno su krenuli prema Srbiji. Na putu do Beograda hrvatski dvojac imao je i "malu neprijatnost". Malo su pretjerali u vožnji, papučica gasa bila je prelagana, i odjedanput su se pojavili "milicioneri".

- Zamislite, pet sati smo čekali sutkinju u malom hodniku. Ej, pet sati! Baš sam im rekao: 'Sve to razumijem, platit ću kaznu, ali zašto pet sati...' No dobro smo i prošli, platili smo kaznu samo 80 eura - prepričao je Josip.

On i Dragan žele još ostati uz Hrvatsku, navijati i u Novom Sadu, no zasad ne mogu do ulaznica.

- Razgovarali smo s vodstvom reprezentacije, ali kažu da ni oni više nemaju ulaznica. Ne znam, vidjet ćemo, valjda ćemo uspjeti nešto iskombinirati - zaključio je simpatični dvojac, raširio šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača.

S obzirom na odnose snaga, 43 naša navijača još su se dobro i nosila s "protivnicima". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica