Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
62 komentara

Kockice u Vršcu: Čega bi nas bilo strah? Ovdje je kao u Istri

Dvojac u kockastom raširio je šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača. Kažu kako ih nije strah u Vršcu

Marko Vidalina
Foto: Marko Vidalina
62 komentara

Do utakmice protiv Slovenije ostalo je još sat ili dva, a ulicom Vršca ležernim korakom šetala su dva muškarca odjevena u kockasto.

- Dečki, nije vas strah? - upitali smo ih.

- Naravno da ne. Ako se nisam bojao '91., zašto bih se bojao sad - sa smiješkom je odgovorio Josip Vuletić, poznato lice s utakmice hrvatskih reprezentacija, i nastavio:

- Ovdje smo od početka prvenstva, ali apsolutno nikakvih problema nismo imali. Smješteni smo u Beogradu i naravno da nećemo baš provocirati. U Beogradu, recimo, ne šetamo u hrvatskim obilježjima, ali Vršac je u Srbiji kao Istra kod nas. Tolerantna sredina. I ondje su se Srbi najnormalnije šetali u svojim dresovima.

Josip je u Vršac došao izdaleka.

- Živim u Švedskoj, u gradu Lundu, a naše sportaše pratim od nogometnog Eura 1996. Jedno vrijeme pratio sam samo nogometaše, ali posljednjih godina idem na sve - priča Josip, koji je i prošle godine, na SP-u u Švedskoj, bio jedan od najglasnijih.

S kockastim šeširom na glavi i u kockastoj majici šetao je Vršcem u društvu nećaka Dragana Jerkovića, imenjaka i prezimenjaka nekadašnjega golmana hrvatske rukometne reprezentacije.

- Sjećam ga se, ali ne, nemamo nikakvih rodbinskih veza - kaže Dragan.

Ujak Josip pokupio ga je u Zagrebu i zajedno su krenuli prema Srbiji. Na putu do Beograda hrvatski dvojac imao je i "malu neprijatnost". Malo su pretjerali u vožnji, papučica gasa bila je prelagana, i odjedanput su se pojavili "milicioneri".

- Zamislite, pet sati smo čekali sutkinju u malom hodniku. Ej, pet sati! Baš sam im rekao: 'Sve to razumijem, platit ću kaznu, ali zašto pet sati...' No dobro smo i prošli, platili smo kaznu samo 80 eura - prepričao je Josip.

On i Dragan žele još ostati uz Hrvatsku, navijati i u Novom Sadu, no zasad ne mogu do ulaznica.

- Razgovarali smo s vodstvom reprezentacije, ali kažu da ni oni više nemaju ulaznica. Ne znam, vidjet ćemo, valjda ćemo uspjeti nešto iskombinirati - zaključio je simpatični dvojac, raširio šal s natpisom "Proud to be Croat" i krenuo u tešku borbu s punom dvoranom slovenskih navijača.

S obzirom na odnose snaga, 43 naša navijača još su se dobro i nosila s "protivnicima". 

Naši partneri pišu
Message