Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kolega: Nisam znao da je Ante Kostelić uzeo kredit zbog mene

Kolega: Nisam znao da je Ante Kostelić uzeo kredit zbog mene

Sramota je da Kostelić više nema status vrhunskog trenera, čovjek koji je zaslužan za sjajne rezultate, kaže Elias Kolega. Prema HOO-ovu pravilniku, Gips dobiva 13.000 kuna, a vrhunski treneri po 20.000

VIDEO

To je sramota, što drugo reći. Da Ante Kostelić više nije u kategoriji vrhunskog trenera, čovjek koji je zaslužan za sjajne rezultate, rekao nam je Elias Kolega.

On je, nakon odlaska Janice i Ivice u mirovinu, novi učenik legendarnoga Gipsa.

Ante trenira braću Samuela i Eliasa Kolegu, a kako je riječ o vrlo skupom sportu, Ante je navodno trebao dignuti i kredit. Jer u Hrvatskom olimpijskom odboru izgubio je status vrhunskog trenera budući da više ne vodi evidentne kandidate za olimpijsku medalju.

- Iskreno, ne znam ništa o tome, ne znam da je dignuo kredit – kaže nam Kolega, koji je ove sezone bio šesti u utrci slaloma Svjetskoga kupa u Adelbodenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kostelić je ostao bez trenerske naknade koju je dobivao na osnovi nevjerojatne uspješnosti. Kao trener Janice i Ivice osvojio je deset olimpijskih medalja, osam svjetskih medalja, četiri Velika kristalna globusa i ostvario 56 pobjeda u Svjetskom kupu. Mjesečna plaća za vrhunskog trenera je, prema propisu HOO-a za 2018. godinu, 20.000 kuna. Gips je spušten među vrsne trenere, koji dobivaju 13.000 kuna. S njim je u toj kategoriji i izbornik rukometaša Lino Červar, tenisača Željko Krajan, tekvondaša Toni Tomas..., ali i košarkaša Dražen Anzulović!?

Ovom problematikom, da vrhunski treneri gube svoj status kad više ne vode sportaše koji realno mogu do olimpijske medalje u tom ciklusu, odlučio se pozabaviti i HOO, u čijoj su te kategorizacije nadležnosti.

- HOO je službeno od Vlade RH tražio da se našim najvećim trenerima da status kakav imaju akademici HAZU jer su to ljudi koji su pridonijeli da se Hrvatska proslavi u svijetu i njihov doprinos nije ništa manji. Tek kad takvi treneri odlaze u mirovinu, onda se vidi da je trenutačni sustav nakaradan – rekao je Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, prije nekoliko mjeseci.

Gipsovi novi učenici, braća Samuel i Elias Kolega, koji sve ozbiljnije kroče na svjetsku skijašku scenu, još su daleko od olimpijske medalje. Zbog toga Gips više nema status vrhunskog trenera. Jasno je kako ove odredbe treba promijeniti.

Istina, više nema Ivice i Janice na skijama, ali njihov otac Ante toliko je zadužio hrvatski sport i zbog toga do kraja trenerske karijere i kraja života jednostavno mora imati poseban status. Rješenje je možda da takozvane sportske mirovine dobivaju i treneri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''