Obavijesti

Sport

Komentari 25

Koliko ga cijene: I kad nije na zavidnoj razini, Luka je u vrhu

Koliko ga cijene: I kad nije na zavidnoj razini, Luka je u vrhu
8

Ako ga biraju kolege koji se bave istim poslom, znači da ga bezuvjetno cijene i protivnici. A ako ga se pola desetljeća bira u najbolju momčad svijeta to znači da je jedan od najboljih koji su ikad obuli kopačke

Nema izbora u kojem se osvaja 100% glasova, posebno ako je riječ o nečemu tako ne-egzaktnome kao što je nogomet. Momčadska igra, različite uloge na sportskom terenu, različiti ukusi, različiti kriteriji od glasača do glasača...

Pokretanje videa ...

Ključan je zato - kontinuitet. Ako se nekoga bira godinu za godinom, znači da vrijedi. Ako ga biraju kolege koji se bave istim poslom, znači da ga bezuvjetno cijene i protivnici. A ako se pola desetljeća nekoga bira među najbolju momčad svijeta, znači da je jedan od najboljih ikad.

I to je naš Luka Modrić. Jedan od najboljih veznih igrača koji su ikad obuli kopačke!

Luka bez glasa, Van Dijk birao Messija, a Leo njega zaboravio
Luka bez glasa, Van Dijk birao Messija, a Leo njega zaboravio

Luka je uvijek vrh

Real Madrid i Luka nisu baš najveselije ušli u ovu sezonu, a prošla im je bila totalni anti-klimaks nakon tri uzastopne tj. četiri osvojene Lige prvaka u pet godina, došla je godina bez ijednog trofeja.

Svjetsko klupsko prvenstvo osvojili su u prosincu 2018. Ove godine nisu digli nijednu 'kantu'. Treći u Primeri, ispali u polufinalu domaćeg Kupa, a u Ligi prvaka ispali već u 1/16-ini finala. Za klub kao Real: totalni promašaj od godine.

A svejedno, kad se biralo tri najbolja vezna igrača na svijetu... Modrić je opet bio među njima. Petu godinu zaredom! Ovaj put sa de Jongom i Hazardom. Kada na The Best Fifa Football Awards biraju sami nogometaši, Luka je uvijek vrh.

Kakva dominacija! Luka Modrić i petu godinu u najboljoj ekipi...
Kakva dominacija! Luka Modrić i petu godinu u najboljoj ekipi...

Kolege znaju...

Ostali arhitekti nogometne igre se mijenjaju. Iniesta, Pogba, Kroos, Kante, Hazard, de Jong... Neki dvaput, neki triput, neki samo jednom, a Luka: svaki put.

Prošle je godine osvojio Zlatnu loptu, bio najbolji nogometaš svijeta. U ponedjeljak je u Milanu trofej predao nasljedniku, Leu Messiju.

Prvi je koji će priznati da niti sa Realom, niti sa Hrvatskom nije imao 2018/19-u kakvoj se nadao, prvi će istaknuti da se i sam nadao kako će igrati bolje, ali i kad nije na svojoj najvišoj razini Luka Modrić je: vrh svjetskih vrhova.

I među igračima ima pristranosti, taštine i zlobe, ali... Pet godina zaredom među tri najbolja veznjaka planete. Sami nogometaši jako dobro znaju tko je među njima klasa najviše moguće razine. Luki poručuju da je upravo to. Pola desetljeća, uzastopno.

Ne "samo" Zlatna lopta 2018., ne "samo" jedan od najboljih u ovom desetljeću. Jedan od najboljih veznih igrača - ikad.

POGLEDAJTE GALERIJU

FIFA World Player of the Year The Best FIFA Football Awards The Best FIFA Football Awards 2018 - Royal Festival Hall Trnava: Slavlje reprezentativaca nakon što su pobijedili Slovačku 4:0 El Corazon De Sergio Ramos" premiere Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Croatia

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM: 

Pokretanje videa ...