Obavijesti

Sport

Komentari 17

Koliko zarađuju Hrvati u NBA-u? Šarić je potpisao ugovor života

Koliko zarađuju Hrvati u NBA-u? Šarić je potpisao ugovor života
4

Bojan Bogdanović i ove će sezone biti jedan od lidera Utah Jazza, Ivica Zubac će profitirati odlaskom Motrezla Harrella u Los Angeles Lakerse, dok je Mario Hezonja jedini promijenio destinaciju...

VIDEO

Dario Šarić (26) proteklih je dana potpisao ugovor života, za sljedeće tri sezone u Phoenix Sunsima dobit će čak 27 milijuna američkih dolara. Hrvatski košarkaški reprezentativac sada može odahnuti i mirno “pustiti korijene” u Arizoni, a njegovi Phoenix Sunsi su dovođenjem Chrisa Paula, Jaea Crowdera, te dobrim “ulovom” na draftu (10. pick Jalen Smith) postali prilično ozbiljna playoff momčad.

Pokretanje videa...

00:23

Dario Šarić novim je ugovorom postao i drugi najskuplji Hrvat u NBA ligi, na čelu je i dalje neprikosnoveni Bojan Bogdanović koji je za četverogodišnji ugovor dobio čak 73,1 milijun dolara. Nekadašnji košarkaš Philadelphie 76ersa i Minnesote Timberwolvesa godišnje će zarađivati 9 milijuna dolara, po čemu je danas peti najplaćeniji igrač Sunsa.

Phoenix ove sezone na maksimalnim ugovorima ima Chrisa Paula (44,2 milijuna dolara godišnje) i Devona Bookera (31 mil. dolara godišnje), mladi centar Deandre Ayton je na 12,6 milijuna dolara, a Jae Crowder će ove godine zaraditi 9,7 milijuna dolara. I baš bi tih pet igrača trebalo činiti početnu petorku Sunsa, dok će minutažu s klupe dijeliti Mikel Bridges, E'Twaun Moore, Damian Jones i Jalen Smith.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
NBA: Dallas Mavericks at Phoenix Suns

Nova sezona NBA lige počinje za nešto manje od mjesec dana (22. prosinca), a hrvatska košarka u elitnoj ligi svijeta spala je na svega pet imena. Ante Žižić i Dragan Bender više nisu dio NBA lige (obojica su danas u Maccabi Tel Avivu), a izbornik Veljko Mršić s guštom će pratiti nastupe Bojana Bogdanovića (Utah Jazz), Darija Šarića (Phoenix Suns), Ivice Zupca (LA Clippers), Luke Šamanića (San Antonio Spurs), ne i Marija Hezonje (Memphis Grizzlies) čija je reprezentativna priča (barem za sada) završena.

Mario Hezonja jedini je hrvatski košarkaš koji je proteklih dana promijenio destinaciju, te se iz Portland Trail Blazersa zaputio u mlađahne Memphis Grizzliese, iako je pitanje kakvu će tamo imati minutažu.

Bojan Bogdanović ostaje jedan od lidera Utah Jazza, te će i drugu sezonu u nizu tražiti prosjek preko 20 koševa po utakmici. Prošlu sezonu "Babo" je zabijao 20,2 poena u prosjeku, a Jazzeri su i ove godine zadržali okosnicu momčadi u kojoj su još Donovan Mitchell (potpisao maksimalni ugovor vrijedan 195 mil. dolara), Rudy Gobert, Joe Ingles, Mike Conley, dok je u Salt Lakeu ostao i Jordan Clarkson.

NBA: Washington Wizards at Utah Jazz

Ivica Zubac bi trebao profitirati odlaskom Montrezla Harrella (u LA Lakerse), pa postati glavna centarska opcija LA Clippersa. No, igra najvećeg razočaranja prošle sezone i dalje će ovisiti o formi Kawhija Leonarda i Paula Georgea kojima se kao dokazan šuter pridružio podcjenjeni Luke Kennard. Ivica Zubac tako će i ove godine biti zadužen za branjenje reketa, time bi njegove brojke (posebno skokovi i blokade) mogli i dodatno narasti.

Luka Šamanić će u drugoj NBA sezoni dobiti puno više minuta i prostora za napredak nego prošle sezone. Gregg Popovich do sada je dozirao mladog hrvatskog košarkaša koji je lani skupio tek tri utakmice (jednu počeo u petorci), Šamanić je godinu dana radio i na jačanju muskulature, pa će Spursi ove godine htjeti dokazati zašto su prošle godine 20-godišnjeg Zagrepčana pokupili na 19. picku NBA drafta.

Nekako najčudniju situaciju i dalje ima Mario Hezonja, koji je želio ostati u Portlandu, ali tako nije mislio i GM Blazersa Neil Oshley. Mario Hezonja zaputio se u Grizzliese u trejdu tri kluba (u Memphis stigao i Desmond Bane, Enes Kanter završio u Portlandu, a Boston dobio buduće pickove Grizzliesa).

Memphis danas na papiru izgleda sasvim dobro, uz mladu zvijezdu Ja Moranta tu su Dillon Brooks, Brandon Clarke, Justise Winslow, Kyle Anderson..., te iskusni centri poput Jonasa Valanciunasa i Gorguija Dienga. Mario Hezonja mogao bi tražiti svoje minute u ovoj momčadi, ali ne bi se kladili i da kraj sezone neće dočekati u Memphisu.

Ugovori hrvatskih košarkaša

1. Bojan Bogdanović (Utah Jazz)
- 73,1 mil. dolara
- na 4 godine

2. Dario Šarić (Phoenix Suns)
- 27 mil. dolara
- na 3 godine

3. Ivica Zubac (LA Clippers)
- 28 mil. dolara
- na 4 godine

4. Luka Šamanić (San Antonio Spurs)
- 5,5 mil. dolara
- na 2 godine

5. Mario Hezonja (Memphis Grizzlies)
- 3,6 mil. dolara
- na 2 godine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka