Sport

Komentari 106

Vekić nabacila selfie s Kolindom nakon pobjede pa predala meč parova. Kumovi ekspresno dalje

Vekić nabacila selfie s Kolindom nakon pobjede pa predala meč parova. Kumovi ekspresno dalje

Donna je pobijedila Francuskinju Caroline Garciju u tri seta i iscrpila se toliko da je odustala od parova. Marin Čilić i Ivan Dodig u nešto više od sat vremena izbacili su Japance

Nakon Marina Čilića u muškoj konkurenciji, Hrvatska ima predstavnicu i u drugom kolu i u ženskom singlu u Tokiju. Donna Vekić pobijedila je u prvom olimpijskom meču u karijeri Francuskinju Caroline Garciju 6-2, 6-7(2), 6-3.

Osječanka se izborila za pobjedu nakon dva sata i 40 minuta iscrpljujućeg tenisa po jakom suncu i sparini u japanskome glavnom gradu.

Prošetala se kroz prvi set s dva breaka pa gubila 2-0 u drugome, ali odmah vratila break i izborila tie-break u kojem je izgubila 7-2.

U trećem setu Donna je otišla na 2-0 s breakom, Garcia je napravila rebreak pa Vekić još jednom uzima protivnici servis i zaključuje priču. Izborila je tako meč protiv treće nositeljice, Bjeloruskinje Arine Sabalenke u idućoj rundi.

Tennis - Women

- Četiri puta sam slavila protiv Garcije, od čega čak triput u Japanu. Izgleda da je Japan moja sretna zemlja kada igram sa Garcijom, mada su uvjeti danas bili strašni. Bilo je stvarno fizički teško, morala sam se prilagoditi i srećom sam pobijedila - kazala je Donna i dodala:

- Težak meč, sigurno. Moram se prvo oporaviti, imam parove kasnije, tako da imam vremena misliti o Sabalenki.

Na tribinama je bila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ulozi članice Međunarodnoga olimpijskog odbora koja prati hrvatske olimpijce. Pao je i pobjednički selfie.

- Priznajem, sanjala sam kako nastupam na Olimpijskim igrama, no ja sam dosta dvojila hoću li nastupiti. Koljeno mi još boli, ali sada mi je drago što sam ipak odlučila doći. Šteta što ne mogu ići na druge sportove, sasvim sigurno bi išla na gimnastiku, koja je moja prva sportska ljubav

Donni je prva čestitala Iva Majoli koja je nedugo nakon meča obznanila kako se Vekić povlači iz turnira ženskih parova s Darijom Jurak da ne pogorša ozljedu.

- Meč protiv Garcije bio je jako iscrpljujuć, trajao je dva sata i 50 minuta. Donna je osjetila probleme s koljenom, operiranim ranije ove godine, i nakon konzultacija s liječničkom službom odlučila je usredotočiti se samo na pojedinačno natjecanje. Pokušat će se čim bolje pripremiti za sljedeći meč koji će igrati protiv Bjeloruskinje Sabalenke, a uskoro ćemo vidjeti koje su nam opcije za mješovite parove - rekla je izbornica.

Darija Jurak tako će pričekati srijedu i početak turnira u mixu gdje bi mogla nastupiti s nekim od trojice specijalista za parove, Matom Pavićem, Nikolom Mektićem ili Ivanom Dodigom.

Grabar Kitarović je stigla prebaciti se na drugi teren i ispratiti završnicu meča između Marina Čilića i Ivana Dodiga i japanske kombinacije Taro/Nishioka koji su međugorski kumovi bez puno stresa dobili 6-2, 6-4 za sat i devet minuta.

Tennis - Men

Čilić i Dodig su u prvom setu slomili servise japanskog para u trećem i sedmom gemu, a do odlučujući 'break' u drugom setu napravili su u petom gemu. Japanci su imali samo dvije prilike za 'break', obje u drugom gemu prvog seta.

U meču za četvrtfinale Hrvate čekaju Amerikanci Ram i Tiafoe koji su izbacili šeste nositelje Hačanova i Rubljeva 6-7(3), 7-6(5), 12-10.