Obavijesti

Sport

Komentari 21

Ruka ruci: Červar i Gobac na konačni dogovor - na Dan žena

Ruka ruci: Červar i Gobac na konačni dogovor - na Dan žena
2

ISTEKAO ROK Imat ćemo izbornika u roku od mjesec dana, najavili su iz HRS-a. Taj je rok istekao, novi termin je 8. ožujka, kad Červar stiže u Zagreb na završni dogovor

VIDEO

Tog tmurnog zimskog utorka, 31. siječnja, vodstvo HRS-a sastalo se i “presudilo” Željku Babiću. Uz jasnu poruku: “U roku mjesec dana imat ćemo novog izbornika!”. Mjesec dana je upravo prošlo, a odluke još nema...

Nije se baš takav razvoj situacije mogao predvidjeti u danima nakon SP-a u Francuskoj, sve je upućivalo na brz dogovor čelnika HRS-a s njihovom prvom i najvećom željom - Linom Červarom. No nešto se tu u međuvremenu zakompliciralo, morao je Lino dobro odvagnuti, razmisliti. Ipak je iza njega sedam makedonskih godina, nije lako samo tako otići nakon toliko vremena, nakon toliko učinjenog.

Pogledajte video

 

Pokretanje videa...

00:11

Nije nevažno, naravno, ni pitanje novca. U Skoplju, kao trener Metalurga i izbornik reprezentacije, ima sjajan status, odličan ugovor, a povratkom u Hrvatsku svega toga bi se odrekao.

S druge strane, Lino je od početka imao veliku želju vratiti se kući, biti na najdražoj klupi, opet voditi hrvatske rukometaše do medalja. I spreman je odreći se velikog novca kako bi ponovno bio hrvatski izbornik.

Prva runda u Skoplju

Prva runda pregovora održala se u Skoplju, kad je PPD Zagreb gostovao kod Vardara. Zoran Gobac je iskoristio priliku i sjeo za stol s Linom. Od stola su ustali bez konačnog dogovora, ali Gobac je bio iznimno zadovoljan tijekom razgovora. I krenulo je - čekanje...

Koje traje, eto, do danas. Lino razmatra opcije, volio bi ostati trener Metalurga usporedno s vođenjem Hrvatske, a ta se ideja čelnicima HRS-a ne sviđa osobito. Prema svemu sudeći, najvjerojatnije rješenje je - obostrani kompromis. Malo će popustiti Gobac, malo Lino, jer sad je već stvarno vrijeme za konačni dogovor.

Stranci? Samo Lino

A do njega će doći, kako tvrde izvori iz HRS-a, na Dan žena. Četvorica muškaraca - Lino, Gobac, predsjednik HRS-a Grahovac i glavni tajnik Poljak - sastat će se 8. ožujka u Zagrebu i dogovoriti posljednje detalje. I Hrvatska će konačno imati novog izbornika. Dan ranije Červar će sa svojim Metalurgom gostovati kod Nexea u Našicama, pa kad je već doma, u Hrvatskoj, ostat će na sastanku koji bi ga trebao dovesti do najvećeg izazova karijere.

Opcija koja se pojavljivala sa stranim trenerima, bio to Rivera, Sabate ili netko treći, nikad u HRS-u zapravo nije bila ozbiljna. Lino Červar je jedina opcija.

Bilo je i puno nervoze u cijelom ovom “izbornom procesu”, javno je Lino istupio nakon što su se pojavile priče kako na silu želi biti izbornik.

- Što vam je, zar bih se ja sa 66 godina trebao bilo kome nuditi? - čudio se Červar, kojega su zasmetali i komentari nekih kolega te je poslao poruke i njima.

Naljutilo ga je i kad su 24sata objavila fotografije njegova susreta s Renatom Sulićem i društvom iz Veszprema, koje je snimio naš čitatelj. A javnost je “gutala”, željno iščekujući “bijeli dim” iz HRS-a. On se još nije pojavio, iako je rok prošao, ali barem je priča blizu realizacije. A to je, dojam je osluškujući glas javnosti, ipak najvažnija, najbolja vijest.

Otišao sa srebrom

A dolje prema jugu, 800 i nešto kilometara od Zagreba, Lino Červar polako se sprema za povratak kući. Otišao je s klupe nakon EP-a 2010. u Austriji, sa srebrom oko vrata, dugo bio negdje sa strane, ali sad opet dolazi u naslovnu ulogu. U kojoj se Lino, realno, i najbolje osjeća.

Inače uvijek dostupan, ugasio je telefone ovih dana.

Razmišlja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu