Obavijesti

Sport

Komentari 16

Konačno: Danci koji su pokrali Hrvatsku više ne sude zajedno

Konačno: Danci koji su pokrali Hrvatsku više ne sude zajedno
1

Potencijalno buduće delegiranje za najveće utakmice srušila im je tužba Hrvatskog rukometnog saveza IHF-u nakon onog lanjskog očitog guranja Nijemaca na Svjetskom prvenstvu do pobjede 22-21 nad Hrvatskom

VIDEO

Eh, ti Danci. Tko zna koliko bi hrvatski rukomet još imao medalja da ih nije bilo. Ali, svemu dođe kraj pa i zajedničkoj suradnji Martina Gjedinga i Madsa Hansena. Nakon 24 godine sudačkog partnerstva odlučili su da svatko krene svojim putem jer zajednički je negdje zapeo u razvoju.

- I Martin i ja želimo biti dio najboljih sudaca na svijetu kojem ćemo teško pripadati ako se ne razvijamo. Zbog toga sam se morao povući iz suradnje s Martinom - rekao je Mads Hansen, očito i inicijator ovog rastanka.

- Uvijek smo imali dogovor da ćemo prestati kao par ako ne sudimo velike utakmice, a to je dogovor zbog kojeg želim pokušati nešto novo. Bila je to teška odluka za mene. Ne znam kako izgleda nastavak moje sudačke karijere, ali još uvijek imam velike ambicije koje se, nadam se, mogu oživjeti u novoj suradnji.

Gjeding i Hansen, kao jedini danski sudački par, sudili su finala europskog i svjetskog prvenstva i za žene i za muškarce, ali reputaciju u sudačkom svijetu i potencijalno buduće delegiranje za najveće utakmice srušila im je tužba Hrvatskog rukometnog saveza IHF-u nakon onog lanjskog očitog guranja Nijemaca na Svjetskom prvenstvu do pobjede 22-21 nad Hrvatskom i ključnih bodova za polufinale. Lino Červar nije se mogao suzdržati u kritiziranju, HRS je izdvojio 11 situacija u kojima je Hrvatska oštećena, s naglaskom na onu u zadnjim minutama te utakmice kada je suđeno probijanje Igora Karačića u napadu. Stizale su im i ozbiljnje prijetnje i kasnije, naravno, na tom SP-u više nisu sudili.

Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge
Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge
Danski suci na udaru navijača: Evo što im lijepe na Facebooku
Danski suci na udaru navijača: Evo što im lijepe na Facebooku

- Šteta što nije postojalo pregledavanje snimke jer bih donio drugačiju odluku, prilično sam uvjeren u to. Ne bih morao previše gledati snimku da bih shvatio da sam pogriješio - govorio je malo kasnije Martin Gjeding koji poštuje sadašnju odluku svog kolege.

- Imali smo nevjerojatna iskustva širom svijeta. Samo olimpijsko finale nismo sudili. Osvrćući se unazad, ponosan na sva naša finala zajedno. Osjećam se spremno kao sudac i siguran sam da se i dalje mogu razvijati i dokazati da sam među najboljim rukometnim sucima na svijetu.

Regija uz Kauboje: 'Danski suci su olakšali Nijemcima pobjedu'
Regija uz Kauboje: 'Danski suci su olakšali Nijemcima pobjedu'
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...