Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
16 komentara

Konačno: Danci koji su pokrali Hrvatsku više ne sude zajedno

Potencijalno buduće delegiranje za najveće utakmice srušila im je tužba Hrvatskog rukometnog saveza IHF-u nakon onog lanjskog očitog guranja Nijemaca na Svjetskom prvenstvu do pobjede 22-21 nad Hrvatskom

Foto: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
16 komentara

Eh, ti Danci. Tko zna koliko bi hrvatski rukomet još imao medalja da ih nije bilo. Ali, svemu dođe kraj pa i zajedničkoj suradnji Martina Gjedinga i Madsa Hansena. Nakon 24 godine sudačkog partnerstva odlučili su da svatko krene svojim putem jer zajednički je negdje zapeo u razvoju.

- I Martin i ja želimo biti dio najboljih sudaca na svijetu kojem ćemo teško pripadati ako se ne razvijamo. Zbog toga sam se morao povući iz suradnje s Martinom - rekao je Mads Hansen, očito i inicijator ovog rastanka.

- Uvijek smo imali dogovor da ćemo prestati kao par ako ne sudimo velike utakmice, a to je dogovor zbog kojeg želim pokušati nešto novo. Bila je to teška odluka za mene. Ne znam kako izgleda nastavak moje sudačke karijere, ali još uvijek imam velike ambicije koje se, nadam se, mogu oživjeti u novoj suradnji.

Gjeding i Hansen, kao jedini danski sudački par, sudili su finala europskog i svjetskog prvenstva i za žene i za muškarce, ali reputaciju u sudačkom svijetu i potencijalno buduće delegiranje za najveće utakmice srušila im je tužba Hrvatskog rukometnog saveza IHF-u nakon onog lanjskog očitog guranja Nijemaca na Svjetskom prvenstvu do pobjede 22-21 nad Hrvatskom i ključnih bodova za polufinale. Lino Červar nije se mogao suzdržati u kritiziranju, HRS je izdvojio 11 situacija u kojima je Hrvatska oštećena, s naglaskom na onu u zadnjim minutama te utakmice kada je suđeno probijanje Igora Karačića u napadu. Stizale su im i ozbiljnje prijetnje i kasnije, naravno, na tom SP-u više nisu sudili.

HANSEN I GJEDING Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge 'SUĐENJE ZA ZATVOR' Danski suci na udaru navijača: Evo što im lijepe na Facebooku

- Šteta što nije postojalo pregledavanje snimke jer bih donio drugačiju odluku, prilično sam uvjeren u to. Ne bih morao previše gledati snimku da bih shvatio da sam pogriješio - govorio je malo kasnije Martin Gjeding koji poštuje sadašnju odluku svog kolege.

- Imali smo nevjerojatna iskustva širom svijeta. Samo olimpijsko finale nismo sudili. Osvrćući se unazad, ponosan na sva naša finala zajedno. Osjećam se spremno kao sudac i siguran sam da se i dalje mogu razvijati i dokazati da sam među najboljim rukometnim sucima na svijetu.

'VIŠA SILA PRESUDILA' Regija uz Kauboje: 'Danski suci su olakšali Nijemcima pobjedu'
Naši partneri pišu
Message