Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
87 komentara

Konichiwa, Tokio! Sad je jasno, Hrvatska u kvalifikacije za OI...

Hrvatska je pobjedom nad Francuskom 23-20 osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre! Treće mjesto je naše i više nitko nas ne može ugroziti bez obzira na ishod utakmice Španjolske i Njemačke...

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
87 komentara

Nema više straha, kalkulacija, mogućnosti. Sve je bilo u našim rukama, odlučivali smo sami o svojoj sudbini, i na kraju odlučili onako kako smo svi priželjkivali. Hrvatska je pobjedom nad Francuskom i definitivno osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre koje će biti 2020. godine u Tokiju.

Kauboji su tako osvojili treće mjesto koje nas vodi u borbu za peto mjesto, a to bi najvjerojatnije trebali biti Šveđani, što ćemo znati nakon njihove utakmice protiv Danske. Tko god bio, bit će to više revijalna nego natjecateljska utakmica jer i peto i šesto mjesto donosi kvalifikacije za Olimpijske igre. 

Do velike pobjede nad vječnim rivalima (23-20) vodio nas je fantastični Zlatko Horvat sa sedam golova, dok je utakmicu u drugome dijelu prelomio David Mandić zabivši u kratkom periodu četiri gola.

Španjolci će bez obzira na ishod utakmice protiv Njemačke osvojiti četvrto mjesto jer Hrvatska ima bolji međusobni omjer. Brazilci su nakon pobjede Kauboja izvisili te su osvojili peto mjesto skupini koje ne donosi ništa, osim ranijeg polaska za Brazil, što znači da su se oprostili od Olimpijskih igara.

Unatoč tome što nismo došli do polufinala, ne treba biti žalostan. Cilj Hrvatske na Svjetskom prvenstvu je bio izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre, a to smo i postigli. Stoga nema previše tuge, nego se treba što bolje pripremiti za sljedeće Europsko prvenstvo u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

 

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message