Obavijesti

Sport

Komentari 39

Kontroverzan crveni! Fabregas priznao: Sudac, to nije ni žuti...

Kontroverzan crveni! Fabregas priznao: Sudac, to nije ni žuti...
6

Englez Michael Oliver pokazao je Remi Freuleru izravan crveni karton u 77. minuti utakmice Švicarske i Španjolske u Sankt Peterburgu iako je odnio loptu. Suigrač Marija Pašalića bio je u šoku

VIDEO

Asistirao je Xherdanu Shaqiriju za izjednačujući gol Švicarske protiv Španjolske (2-4) u četvrtfinalu Eura, a samo devet minuta kasnije engleski sudac Michael Oliver poslao ga je u svlačionicu.

Remo Freuler (29), veznjak Atalante, nije se mogao načuditi zašto je njegov start nad Gerardom Morenom na sredini terena zaslužio izravan crveni karton.

POGLEDAJTE VIDEO: Golovi Hrvatska - Španjolska u 3D-u

Pokretanje videa...

Hrvatska - Španjolska 3-5 (3D golovi) VIDEO

Dobio je Moreno po nogama, ali nema dvojbe kako je suigrač Marija Pašalića prvo odnio loptu i nije imao namjeru ozlijediti protivnika. No Oliver, a ni VAR ekipa predvođena Chrisom Kavanaghom nije promijenila odluku.

"Za mene ovo nije ni žuti, ali ajmo, drago mi je. Hvala, sudac", iskreno je priznao bivši španjolski reprezentativac Cesc Fabregas, danas igrač Monaca Nike Kovača.

"Još jedan crveni doslovno ni za što", napisao je Gary Lineker.

Čak je i poznati sportski medij Marca priznao da tu crvenog kartona nije smjelo biti.

"Prelagan crveni, jako rigorozna odluka. Da, ušao je čvrsto u Morena, ali crveni?!", čudili su se u prijenosu.

Švicarci su s igračem manje ipak izdržali do penala. Iako je Sergio Busquets pogodio stativu, a Yann Sommer obranio šut Rodrija, Španjolci su pobijedili 4-2 jer je Unai Simón obranio udarce Fabiana Schära i Manuela Akanjija, dok je Ruben Vargas pucao preko gola.

Jedini penal za Švicarce zabio je napadač Dinama Mario Gavranović, a precizan je na drugoj strani bio i njegov bivši klupski kolega Dani Olmo.

Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain
Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain Euro 2020 - Quarter Final - Switzerland v Spain

Situaciju je komentirao i HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

- Tipično englesko suđenje, dobro upravlja i vodi, a onda se dogodi pljuska. Utakmica je išla dosta tečno do te situacije - rekao je Strahonja i dodao:

- Kad gledate cijeli kontekst utakmice, ovaj prekršaj pripada žutom kartonu i to bi bilo puno bolje. Ako ste doista pogriješili, VAR će vam dati šansu. Kad pokažete crveni karton, a ima kontakta, VAR to neće vratiti na žuti. Granični je prekršaj, ali trebao je dati žuti. Sudac nije najbolje procijenio koliko je start bio đonom na zglob. Djelomično je i ozljeda na utakmici Ukrajine i Švedske utjecala na tu situaciju.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu