Obavijesti

Sport

Komentari 91

Kopić: Navikli smo da se protiv Dinama ide tako... Rendulić se požalio: Nije trebao biti korner!

Kopić: Navikli smo da se protiv Dinama ide tako... Rendulić se požalio: Nije trebao biti korner!

Svakog dana na svakom treningu vidim odlučnost da damo sve za ovaj klub, rekao je trener Dinama nakon pobjede nad Goricom. A gostima se u završnici ozbiljnije ozlijedio najbolji igrač

VIDEO

Dinamo je pobijedio Goricu 2-1 u dramatičnoj utakmici 23. kola HNL-a i sad se u miru može posvetiti šesnaestini finala Europske lige, gostovanju kod Seville na Sánchez Pizjuánu idući četvrtak.

- Uh, zahtjevna utakmica, ali u konačnici zaslužena tri boda. Koliko je slatko pokazala je reakcija svih igrača, klupe, stožera, ali i navijača svih tribina koji su nam svih 90 minuta davali iznimnu podršku. A ovo na kraju je bio šlag na tortu - rekao je trener "modrih" Željko Kopić.

POGLEDAJTE VIDEO: Željko Kopić nakon što je izvukao Sevillu

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

- Dobro smo ušli u utakmicu, prvih desetak minuta. Gorica je ušla u utakmicu s pet igrača u zadnjoj liniji, to je promjena, s čvrstim blokom i tranzicijom išla je prema naprijed. Bili smo i nakon toga dominantni u posjedu, ali nismo bili opasni u zadnjoj trećini. Iz grešaka u dodavanju dođeš i u situaciju gdje je opasno pred tvojim golom, jednu je Livaković odlično obranio - dodao je.

Svi golovi pali su u drugom dijelu. Arijan Ademi je u 55. nakon udarca Stefana Ristovskog zabio prvi gol sezone za vodstvo "modrih", deset minuta poslije izjednačio je Anthony Kalik na dodavanje Aleksandra Jovičića, a u 89. je Mislav Oršić zabio sedmi gol u sedam utakmica pod Kopićevim vodstvom.

- U poluvremenu smo napravili neke izmjene u geometriji igre, malo se drugačije postavili i zasluženo došli do tri boda. Primili smo gol, ali mentalno se vratili, što nije lako i pobijedili. To govori o želji da dobijemo ovu utakmicu - kazao je trener Dinama i nastavio:

- Svakog dana na svakom treningu vidim odlučnost da damo sve za ovaj klub, za dres i pobjeđujemo iz utakmice u utakmicu. Imamo sedam pobjeda u nizu, što je ozbiljan rezultat, šest prvenstvenih i West Ham. I imamo priču koju pokušavamo nadograđivati. Ovakve teške situacije i pristup do zadnje minute samo su potvrda svega toga.

POGLEDAJTE GOLOVE:

Emocije su bile i na tribinama kod golova.

- Nismo bili pravi u prvom poluvremenu. Htjeli smo, ali nisu se stvari odvijale kako smo htjeli. Podrška je bila prisutna, nije bilo negativnosti koje bi nas bacile unatrag. A u drugom poluvremenu sinergija je bila na iznimnom nivou.

U završnici je bilo gužve pred klupama, pokoškali su se igrači nakon što je Arijan Ademi ležeći dobio udarac u glavu od igrača Gorice Cheicka Keite.

- Naviknuti smo da se očito protiv Dinama ide tako kako se ide. Ali dobro, spremni smo na sve, nema problema. Na nama je da odgovorimo na svaki duel, na svaku loptu i da budemo spremni na te situacije.

Petar Bočkaj bio je asistent za pobjednički gol.

- Dobro smo igrali, mislim da smo zaslužili pobjedu i trebamo tako nastaviti. Gorica? Očekuje se da Dinamo pobjeđuje svaku utakmicu, pa i Goricu. Znali smo da će biti teško, da ćemo morati biti na maksimumu da bismo pobijedili - rekao je bivši igrač Osijeka.

Kod prvog gola pronašao je Ristovskog, kod drugog Oršića.

- Drago mi je što sam dao doprinos momčadi, što smo pobijedili. Tražio sam Oršića, imali smo svaki put centaršut u gol. Morali smo nešto promijeniti i na kraju je ispalo super.

Deni Jurić ušao je s klupe.

- Jako tvrda utakmica. Zna se otprije da je Gorica čvrsta i kompaktna momčad. Imali smo prilike, možda smo ih mogli bolje iskoristiti. Ali dobro smo igrali, imali kontrolu nad cijelom utakmicom. Malo smo se naučili i uzeli tri boda - kazao je Šibenčanin.

Dinamo je četvrti klub s kojim je igrao protiv Gorice, tek je sad prvi put pobijedio.

- Svaka je pobjeda dobra. Drago mi je što smo došli do tri boda, a sad, je li prije ili kasnije, nije bitno. Jako sam zadovoljan - rekao je Jurić i osvrnuo se prema Sevilli.

- Poveli smo, primili pa opet poveli. Čim su tri boda, automatski smo puno bolji i jači u glavi, psihički stabilniji. Vjerujem da ćemo biti spremni za Sevillu u četvrtak.

Deni se polako vraća u formu nakon što je pauzirao od kraja rujna do sredine prosinca.

- Duže sam bio ozlijeđen, ali hvala Bogu, sad sam zdrav. Dobro radim na treningu, stožer je zadovoljan. Nadam se da ću to prenijeti na utakmicu i pomoći momčadi u svakom nastupu - zaključio je.

Krunoslav Rendulić teško može biti zadovoljan utakmicom u kojoj je Gorica bila blizu boda.

- Čestitke momcima, igrali su bez greške. Bili smo kompaktni u obrani, opasni u napadu. Nažalost, primili smo gol tri minute prije kraja iz vrlo vjerojatno nepostojećeg kornera. Ostaje žal za tim, ali dobro. Nije ni to najgore, najgore je što smo ostali bez Lovrića sljedeću utakmicu, a prve prognoze nisu baš optimistične - rekao je trener Gorice.

Lovrić je izašao iz igre u 86. minuti, a prema prvim informacijama pukao mu je kvadriceps.

- Dinamo nas je stisnuo u nastavku, ali s obzirom na njihovu kvalitetu i na naše probleme s ozljedama i kontinuitetom, to je očekivano. Krizmanić nije igrao pet mjeseci, Jure Pršir dva mjeseca. Imali smo puno problema, pa kartone, ali uza sve te probleme pokazali smo jako dobru igru i energiju. Ako budemo na tom nivou, nema problema ni straha.

- Nismo bili dobri u prvom poluvremenu protiv Hajduka, ali kad dobijete četiri gola, to izgleda ružno. Ali ponosan sam na momke s obzirom na sve probleme. Trebamo samo nastaviti tako.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu