Obavijesti

Sport

Komentari 63

Kopić: Neki su bili ispod razine; Ivković: Zasluženo smo slavili!

Kopić: Neki su bili ispod razine; Ivković: Zasluženo smo slavili!
1

U prvom poluvremenu nije bila kvalitetna energija koja nam je trebala, imali smo i dva-tri igrača ispod razine koja je potrebna da bi zabili gol, pokušali smo mijenjati u poluvremenu, rekao je trener Hajduka

VIDEO

Slaven Belupo priredio je pravu senzaciju na Poljudu i pobijedio Hajduk 1-0. U 30 odigranih utakmica na Poljudu između ova dva protivnika momčad iz Koprivnice nikad nije pobijedila. Imali su tek četiri remija, od danas se mogu pohvaliti i jednom pobjedom.

Hajduk šokiran! Slavenu prva pobjeda u povijesti na Poljudu
Hajduk šokiran! Slavenu prva pobjeda u povijesti na Poljudu

Projektant tog pothvata je trener Tomislav Ivković.

- Čestitam svojim igračima na hrabrosti, borbenosti i htijenju, protiv momčadi koja je u Splitu favorit, pogotovo kad dolazi iz serije pozitivnih rezultata. Govorio sam svojim igračima da su tradicije tu da se ruše, i danas smo pokazali da to možemo i napravit. Ali ja to želim pokazivati u kontinuitetu, da u kontinuitetu izgledamo kao momčad.
 
Jeste li planirali ovako igrati, zatvoreno, čvrsto pozadi, pa pokušati iznenaditi Hajduka iz kontranapada?

- Jesmo, željeli smo iznenaditi Hajduka brzim igračima kao što su Delić i Doležal, kojima su se trebali priključivati Goda i Kitanovski. U prvom poluvremenu nismo uspjeli, u drugom dijelu smo zabili i to je bilo to, zaslužena naša pobjeda. 

Dojam je da ste bolje igrali s podjednakim brojem igrača?

- Kad se preko 20 godina vraćaš s Poljuda a da nisi pobijedio, onda je igračima u podsvijesti samo kako da obrane tih 0-1.

Golman Marković danas vam je bio odličan?

- Da, odličan, ali ja ga ne guram u reprezentaciju.

Domaći trener Željko Kopić iznio je potom svoje viđenje utakmice.

- Čestitam Slavenu na pobjedi i tri osvojena boda. Znali smo da nas čeka ekstra defenzivan protivnik, protivnik koji će nas čekati iz kontre, i koji teško prima gol. U prvom poluvremenu nije bila kvalitetna energija koja nam je trebala, imali smo i dva-tri igrača ispod razine koja je potrebna da bi zabili gol, pokušali smo mijenjati u poluvremenu i energiju i kvalitetu organizacije igre, ali se nismo uspjeli nametnuti u zadnjoj trećini. Golom i crvenim kartonom kompromitirali smo i na koncu izgubili utakmicu.

Došao je kraj seriji pozitivnih rezultata protiv Slavena?

- Svakoj seriji dođe kraj, a na nama je da izanaliziramo i vidimo zašto se nismo uspjeli kvalitetnije nametnuti, bez obzira što je posjed lopte bio visok, i da to popravimo u narednim utakmicama....

Kako komentirate crveni karton Ohandze?

- Ohandza danas cijelu utakmicu nije bio na razini na kojoj je bio sve ove utakmice ranije, pa i prije pauze i u pripremnim utakmicama. Jednostavno nije bio u pravom stanju.

Jeste li razmišljali zaigrati s tri igrača otraga, da dobijete igrača više u vezi kad je Slaven već bio toliko defenzivan?

- Igrali smo većim dijelom s dva stopera i jednim zadnjim veznim. Htjeli smo i Tičinovića i Fomitschowa podići visoko, da dobijemo širinu i posjed, ali u trećoj trećini nije bilo dovoljno okomitih kretanja i dijagonalnih utrčavanja protiv ovako defenzivnog protivnika.

Jeste li malo podcijenili Slaven Belupo?

- Osobno nikad nikoga ne podcjenjujem, to nije moj način razmišljanja, i što se tiče igrača i pripreme za utakmicu, to je bilo dobro. Imali smo par njih koji danas nisu bili pravi, a je li to bio psihološki problem na osobnoj razini, to ćemo izanalizirati. Nismo do kraja bili pravi, ali nismo ih podcijenili.

Je li borba za prvenstvo sada gotova?

- Nije ugodno izgubiti utakmicu i dobru atmosferu za koju smo 'jako kopali' da je dobijemo. Nije ovo lagana situacija, jer opet poteže za sobom dosta upitnika. Na -12 i na -9 sam pričao samo o treninzima, i pripremi za narednog protivnika, i tako ću i dalje. Imamo kapaciteta da iz ove situacije izađemo još jači.

Da možete, što bi napravili drugačije?

- Utakmicu su počeli oni koji su donijeli puno toga dobroga, koji su mentalno i kondicijski bili u najboljem stanju, koji su pokazali da se mogu nositi s pritiskom... Novi igrači koji su došli, njih ćemo postepeno uvoditi s obzirom na njihovo stanje. Sad mi je najvažnije izanalizirati zašto su neki igrači bili ispod razine. Igra prema naprijed nije nam donosila ono što smo htjeli. U tom dijelu smo išli mijenjati ne bi li dobili kvalitetu, ali nismo uspjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba