Obavijesti

Sport

Komentari 157

Kopić otkrio: To nam je otežalo igru! Stoperi su bili sjajni...

Kopić otkrio: To nam je otežalo igru! Stoperi su bili sjajni...

Očekivano zahtjevna utakmica, otežan posao s lošim terenom, što je otežavalo tempo igre, protok lopte, bilo je isprekidano. Stvorili smo veliki broj prilika u prvom dijelu, rekao je trener Dinama Željko Kopić

VIDEO

Istra je opet, već tradicionalno, namučila Dinamo u Puli, ali opet se ukazao spasitelj Mislav Oršić koji igra u vrhunskoj formi. 'Modri' su pobijedili Istru 2-1 u posljednjem susretu 22. kola Prve HNL.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Dinamo je imao veći posjed, kontrolirao je susret i dominirao, ali do pravih šansi je jako teško dolazio. Jako malo je raspoloženih pojedinaca, a sasvim je jasno da će 'modrima' u borbi za naslov trebati još netko uz Mislava Oršića. Zabio je tri gola Dinama od posljednja četiri. Na svojim plećima nosio je momčad protiv Rijeke i Istre, ali Željko Kopić je i sam svjestan da se netko mora pod hitno priključiti. U ovome trenutku Dinamo jako ovisi o Oršiću. 

Pula: U 22. kolu Prve HNL sastali se Istra 1961 i Dinamo

Dinamo je poveo u 30. minuti. Ristovski je ubacio s desne strane i pronašao u petercu Oršića, a igrač Dinama se samo naklonio i poslao loptu u mrežu. Lagodno prvo poluvrijeme 'modri' su sami sebi zakomplicirali velikom pogreškom u završnici. Ivanušec je izgubio loptu, Hujber asistirao, a Mišković zabio za 1-1 u zadnjim sekundama prvog dijela.

Dinamo je na gostovanju u 22. kolu HNL-a svladao Istru 2:1

Istra ipak nije izdržala. Andrić je u 54. minuti izborio penal, a realizirao ga je opet Oršić. Istra je od 64. minute igrala bez isključenog Caseresa. Pobjeda je tu, ali jako teška. Dinamo se opet provukao u Puli. 

- Očekivano zahtjevna utakmica, otežan posao s lošim terenom, što je otežavalo tempo igre, protok lopte, bilo je isprekidano. Stvorili smo veliki broj prilika u prvom dijelu, imali situaciju za 2-0. No, neke loše reakcije kod gola Istre su nam kompromitirale prvo poluvrijeme. Zadovoljan sam energijom i zasluženo smo pobijedili - kazao je trener Dinama Željko Kopić nakon pobjede.

Modri su se konsolidirali nakon kaotičnog prosinca u kojem su izgubili od Hajduka te ispali iz Kupa. Momčad ima glavu i rep, no fali pravi golgeter. Očigledan je problem s realizacijom. Gol Istre poremetio je igrače Dinama.

Dinamo je na gostovanju u 22. kolu HNL-a svladao Istru 2:1

- Izgubili smo balans, imao sam osjećaj da srljamo, ušli smo u pogreške. Ipak, uspjeli smo iskontrolirati utakmicu do kraja po ovakvom terenu protiv ovakve Istre koja je išla na glavu. Zadovoljan sam s dečkima.

Kritizirao je travnjak, ali i pohvalio svoje stopere. Dinamo je igrao jako agresivno.

- Ovo su bitne situacije i u ovakvim utakmicama kada imaš otegotne okolnosti za kvalitetniju igru prema naprijed da se postaviš i dobiješ koji duel više. Pohvale za Theophilea-Catherinea, Šutala i Franjića, Franjića. Držali su nas stabilnima, dobili veliki broj duela. To nas je usmjerilo prema stabilnosti iza. 

Pula: U 22. kolu Prve HNL sastali se Istra 1961 i Dinamo

Dinamo u sljedećem kolu igra protiv Gorice. 

- Imaju kvalitetu, gledao sam utakmicu protiv Hajduka. Imali su svoje situacije, sigurno sada imaju tjedan dana da se poslože i znam da će doći na Maksimir opasni. Mi ćemo se oporaviti i pripremiti za subotu pa se tek nakon toga okrenuti izazovima koji nas čekaju. Imaju tjedan dana da se poslože i znam da će doći na Maksimir opasni. Mi ćemo se oporaviti i pripremiti za subotu pa se tek nakon toga okrenuti ostalim izazovima koji nas očekuju.

Istra je pružila dobar otpor, ali s igračem manje nije mogla više od minimalnog poraza. Trener Gonzalo Garcia bio je zadovoljan pristupom svojih igrača. 

Pula: 21. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, Istra 1961 - Gorica

- Igrali smo dobro protiv kvalitetne momčadi, taj primljeni gol i crveni su na neki način odredili daljnji tijek utakmice. Teško je igrati protiv Dinama kada igra tako dobro, prekida ritam i radi prekršaje. Do crvenog smo se dobro držali, ali meni je najbitnije da Dinamo nije lagano došao do pobjede. To me veseli, unatoč porazu. 

Istra u sljedećem kolu igra protiv Lokomotive.

- Lokomotiva je opasna momčad. Bande se vraća. Momčad se mora dobro pripremiti i krenuti s istim mentalitetom. Lokomotiva je kvalitetna, ali želimo nastaviti igrati na tragu ove utakmice - kazao je Garcia.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića