Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kopić: Teren u Vinkovcima? Ma kako Hajduku, tako i Cibaliji...

Kopić: Teren u Vinkovcima? Ma kako Hajduku, tako i Cibaliji...
1

Prvu utakmicu u drugom dijelu sezone Hajduk će igrati u Vinkovcima, a strahujući od razrovanog terena nakon kiše i snijega, 'bili' su zatražili zamjenu domaćinstva. I dobili odbijenicu

VIDEO

Miran i zadovoljan trener Hajduka Željko Kopić dočekuje nastavak sezone i prvu utamicu protiv Cibalije.

- Završili smo s pripremama, zadovoljan sam većinom onoga što smo odradili, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Svjestan sam da nas odmah na startu čeka zahtjevna utakmica, ali momčad je u dobrom stanju, vjerujem da ćemo prezentirati kvalitetan nogomet, i napraviti sve da dođemo do prva tri boda.

Je li postava iz utakmice sa Zrinskim početna postava u Vinkovcima?

- Tek ćemo odrediti tko ide na put i tko će igrati u početnoj postavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mogu li prinove nadomjestiti odlazak Ercega?

- Ante je bio izuzetno bitan igrač za nas, njegovim odlaskom bilo je potrebno dovesti zamjenu. Doveli smo tri igrača koji su to svojom kvalitetom i  životopisom i zaslužili. Caktaša poznajete jer je tu bio i ranije, druga dvojica su reprezentativci i na njima je da se na što kvalitetniji način adaptiraju na klub i opravdaju očekivanja svih nas.

Željko Kopić u Vinkovcima bez Memolle, Filipa, Bosančića...
Željko Kopić  u Vinkovcima bez Memolle, Filipa, Bosančića...

Kakav je status Caktaša?

- Najvažnije mi je da je zdrav i da je u procesu treninga. Dosta smo razgovarali, motiviran je i za mene su to preduvjeti da pokaže kvalitetu, a tko će biti u početnoj postavi, tko će ući s klupe, odlučiti će to prema onome što prikažu na treningu.

Zamjena domaćinstva s Cibalijom nije vam uspjela?

- Vidjeli smo kakvo je vrijeme i što se trebalo učiniti u Zaprešiću da se teren dovede u normalno stanje. Vidjet ćemo kakvo će biti vrijeme i teren u Vinkovcima. Željeli smo idealne uvjete, ali sad je to za nama. Teren će biti takav kakav će biti, i nama i njima isti, morat ćemo se adaptirati, kao što smo se adaptirali i u Gabeli. 

Kakva je Cibalija?

- Tamo je uvijek zahtjevno gostovanje, znamo kako oni reagiraju na domaćem terenu, zato sam i rekao da nas čeka zahtjevna utakmica.

I prvotimci čiste Interov teren: Teško je, trebat će nam 3 dana
I prvotimci čiste Interov teren: Teško je, trebat će nam 3 dana

Kakav Hajduk možemo očekivati u nastavku sezone?

- Rekao sam da želim vidjeti hrabrog Hajduka koji želi napadati, dominirati, svjestan sam da imamo još prostora za napredak, ali u pripremama se vidjelo što želimo. U velikom postotku minuta pripremnih utakmica mi smo kontrolirali igru. Sada to treba samo nastaviti. Igrači su došli na razinu da su se poistovjetili na način i razinu igre koju od njih tražimo.

Kad možemo očekivati povratak ozlijeđenog Filipa?

- Filip i Memolla su ozlijeđeni, tako da je Andre trenutno u najkvalitetnijem stanju. Odradio je dobre pripreme, izgledao je dobro i ja sam zadovoljan. Što se tiče Filipa, dogodilo se to što se dogodilo. Željeli bi da se vrati što prije, ali uz dosta opreza pristupamo njegovom oporavku da se problem ne ponovi.

Josip Bašić se priključio u Gabeli?

- Ozljeda Tudora otvorila mu je prostor. On će kao i svi igrači koji su s nama, i koji su u B momčadi, biti na raspolaganju. Imamo isti plan rada i sličnu ideju igre s trenerom Oreščaninom, i svaki igrač iz B momčadi može nam pomoći kad nam bude potrebno, pa tako i Josip.

Zekić: Ne znam hoće li se derbi kola u Osijeku uopće i odigrati
Zekić: Ne znam hoće li se derbi kola u Osijeku uopće i odigrati

Tko sigurno ne putuje u Vinkovce?

- Futacs, Carbonieri, Memolla, Filip, Tudor i Bosančić nisu na raspolaganju. Većinu očekujem vrlo brzo na terenu.

Možete li do Kupa?

- Ja znam da je Kup bitan, ali bitna je i svaka druga utakmica. Meni je svaka sljedeća utakmica bitna i vjerujem da se možemo suprotstaviti svakome. To smo pokazali i u Gradskom vrtu, i na Rujevici... Vjerujem u ovu momčad koja naporno radi, vjerujem da će to i opravdati igrama na terenu.

Jeste li jači ili slabiji u odnosu na jesen?

- Nominalno, sva tri igrača koja su došla imaju kvalitetu, ali to moraju pokazati na terenu, pa ćemo tek tada znati koliko smo jaki. Za tu procjenu jesmo li jači ili slabiji treba vremena, ali ja sam uvjeren da ovaj kadar igrača može iznijeti kvalitetnu polusezonu, i da imamo dosta razloga za zadovoljstvo.

Brine li vas što vam prvi napadač Ohandza nije produžio ugovor?

- Ja sam stretan što je on kompletne pripreme odradio bez da je izostao s treninga i što je pokazao dobru razinu forme. On je pozitivan, kvalitetna je njegova energija i pristup, mi smo s Franckom zadovoljni, a njegov status ćete morati definirati sa sportskim direktorom.

Nakon Vinkovaca slijedi vam Dinamo, pa za deset dana Kup s Lokomotvom. Hoćete li čuvati kojeg igrača za te utakmice?

- Kalkulacije nikad nisu donijele ništa dobroga. Idemo s najboljom postavom u svaku utakmicu.

Hajduk tražio Cibaliju zamjenu domaćinstva, Vinkovčani odbili
Hajduk tražio Cibaliju zamjenu domaćinstva, Vinkovčani odbili

Almeida?

- On ima probleme za koje znamo, odradio je dio zajedničkih treninga, dio je radio individualno. Isto kao i s velikom većinom igrača, zadovoljan sam kako je treninrao, posvećen je momčadi, želi participirati, i u zaviosnosti od zdravstvenog stanja, mi ćemo ga dozirati. Od njega očekujem dosta, ali sam svjestan da moramo voditi računa o njegovoj ozljedi. On ide s nama u Vinkovce.

Koliko je važno krenuti jako, pokazati autoritet, jer i Dinamo ima težak raspored?

- Na taj način treninramo, i tako ćemo se postavti. Idemo utakmicu po utakmicu, svjesni smo zahtjevnosti zadatka, da su svi ekstra motivirani kad igraju protiv Hajduka, bilo u prvenstvu, bilo u Kupu. Čitamo da i iz Lokomotive najavljuju tu utakmicu u Kupu kao utakmicu sezone, tako da...

Stipica nije potpisao ugovor, tko je prvi golman Stipica ili Letica?

- Sve informacije oko statusa ćete znati do kraja prijelazog roka, a tko će biti prvi golman, to ćemo odlučiti uoči utakmice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub