Obavijesti

Sport

Komentari 96

Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana, Larissa i zaplakala. Četvrtfinale je samo teorija

Desetkovana Hrvatska izgubila od Japana, Larissa i zaplakala. Četvrtfinale je samo teorija
3

Hrvatske rukometašice izgubile su od Japana 26-28 u zadnjoj utakmici grupne faze i bez boda će u drugi krug. Igrali smo bez Mičijević, Krsnik i Dežić koje su se zarazile korona virusom

Hrvatska je izgubila od Japana 26-28 i bez boda napušta Castellon te seli u Alicante u drugi krug. Scenarij kakvom se nismo nadali, još ga manje očekivali, pa je četvrtfinale Svjetskog prvenstva sada tek puka teorija. Ako i to...

Nažalost, u sve je korona umiješala svoje prste, oduzela nam tri igračice, sve tri iz vanjske linije, a još kada su dvije iz prve postave, sve je jasno. Jedna od njih je ona nezamjenjiva, Ćamila, uz nju Dora Krsnik i Ivana Dežić. Bilo je previše. Na kraju smo vidjeli i suze Larisse Kalaus koja je vukla svih 60 minuta.

Šok za 'kraljice šoka'! Ćamila pozitivna na korona virus, čak tri vanjske igračice u karanteni!
Šok za 'kraljice šoka'! Ćamila pozitivna na korona virus, čak tri vanjske igračice u karanteni!

Svejedno, u 46. minuti izgledalo je da možemo pobijediti i Japan i koronu, kada smo poveli 23-20, ali do kraja smo zabili još samo tri puta, pogriješili još više. Japanke, makar s puno neiskusnih na ovakvoj sceni, sve su to iskažnjavale i zaradile bonus kojem se vjerojatno nisu nadale prije početka turnira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije izbornik Šoštarić imao što puno mudrovati s tri opcije u vanjskoj liniji, šut izvana bez Ćamile nismo imali, ali ni obranu jer su Japanke u prvih 10 minuta lagano prolazile. Ježić i Debelić su koristile puno prostora kojeg je bilo iza leđa Japanki, a one, pak, šut Nakayame na kojoj nismo ni napravili prekršaj, a ona se samo zahvalila i trpala.

Opet, i kada je snaga počela biti još jedan problem, nismo slomili Japan, a mogli smo. Kod +3 pobjeći na više. Pa greška na grešku, povratak Japana u igru, a Posavec i Kalaus koje nisu izlazile iz igre, izgubile su kontrolu našeg napada. A ni pet obrana golmanica nije bilo od pomoći.

Šteta, put u Alicante bit će samo turističkog karaktera jer u ovakvom stanju Španjolsku za dva dana ne možemo pobijediti, treba biti realan. I da se čudo dogodi, trebalo bi još nekoliko da nadoknadimo ovo sve iz Castellona... S Argentinom i Austrijom igrat ćemo za dostojan oproštaj.

Europsko prvenstvo, skupina G:

Hrvatska - Japan 26-28 (14-14) 

Hrvatska: Bešen (1 obrana), Kapitanović, Pijević (4 obrane), P. Posavec 3, S. Posavec 3, Kalaus 6, Ježić 4, Burić, Šimara, Debelić 4, Turk 5, Mamić, Blažević 1

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EP U RUKOMETU 20:30 , CASTELLON
Hrvatska
26 : 28
Japan
Sortiranje događaja
60'

Kraj utakmice! Nažalost, Hrvatska nije uspjela bez tri igračice, Japan slavi 28-26 i prenosi dva boda u drugi kru.

58'

Turk promašuje dvije i pol minute prije kraja, Japan ima loptu i dva razlike.

56'

Nažalost, nevjerojatna je količina grešaka koju radimo u završnici. Japan iz kontre za +2 četiri minute prije kraja.

55'

Što se ovdje sve događa!? Prvo Posavec baca loptu Japankama, potom je one gube, pa odmah Posavec gađa preko cijelog terena i promašuje za izjednačenje.

Japan radi prekršaj u napadu, pa Kalaus časti Japan loptom pet minuta prije kraja.

53'

Pa ovo je nevjerojatno. Igračica Japana u kontri se zabija u Anu Debelić, a suci umjesto probijanja sviraju Debelić dvije minute za potenciranje!

Japan odmah zabija za preokret sedam i pol minuta prije kraja.

Komentari 96