Sport

Komentari 1

Korona u NBA ligi: Šesnaest košarkaša pozitivno na virus

Korona u NBA ligi: Šesnaest košarkaša pozitivno na virus

Svaki igrač koji je pozitivan ostaje u samoizolaciji dok ne zadovolji javne zdravstvene protokole za prekid izolacije i dok mu liječnik ne kaže da je zdrav, rekli su iz NBA lige...

Šesnaest od 302 igrača sjevernoameričke profesionalne košarkaške lige, odnosno njih 5,3 posto, koji su testirani u utorak pozitivni su na koronavirus, objavili su u petak NBA i NBPA u zajedničkoj izjavi.

- Svaki igrač koji je pozitivan ostaje u samoizolaciji dok ne zadovolji javne zdravstvene protokole za prekid izolacije i dok mu liječnik ne kaže da je zdrav - rekli su iz NBA lige, no nisu otkrili identitet 16-orice.

NBA sezona bi se trebala nastaviti 30. srpnja sa 22 momčadi okupljene u izoliranom okruženju u kompleksu Disney Worldpored Orlanda na Floridi.

U tom kompleksu bi individualni treninzi trebali početi već 1. srpnja, a cijele momčadi bi stizale na Floridu 7. srpnja jer je predviđeno da trening kampovi počnu 9. srpnja i traju do 29. srpnja.

Sezona 2019./20. prekinuta je 11. ožujka nakon što je otkriveno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na COVID-19. Ovaj tjedan je objavljeno da su pozitivni na testiranju na koronavirus bili igrač Indiana Pacersa Malcolm Brogdon te iz Sacramento Kingsa Jabari Parker i Alex Len.

Najčitaniji članci