Obavijesti

Sport

Komentari 6

Košarkaši pod pritiskom: Ako Mađari ne padnu, zbogom SP!

Košarkaši pod pritiskom: Ako Mađari ne padnu, zbogom SP!
1

Katić ima velikih problema s koljenima te ona ne bi mogla izdržati ovaj ritam, objasnio je Martin Junaković otkaz svog kolege, a dotakao se i Šarića: On bi se snašao da ga padobranom baciš bilo gdje na svijetu!

VIDEO

Odabranici izbornika Dražena Anzulovića i nisu baš u bajnoj situaciji, u rujnu su u najjačem sastavu izgubili od Poljske i Litve, a Hrvatska će večeras od 18 sati (HRT 2, Sport Klub 3) u Gradskom Vrtu u Osijeku odmjeriti snage s Mađarskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. Pobjeda je - imperativ! A Zula se pobjedi nada - uz pomoć navijača:

- Nadam se da ćemo, uz sav respekt protivniku, uz pomoć publike i ovaj put dobiti utakmicu. A ako ćemo imati obranu na najvišem nivou, siguran sam da će nam napad iz tog dobiti sigurnost i kvalitetu.

A u svom sastavu izbornik ima razigravača s 22,1 poenom te 6,6 asistencija u prosjeku. Zvuče to kao brojke NBA igrača, kakve se rijetko vide u Europi, no zapravo se radi o Martinu Junakoviću, 'jedinici' Šibenika te najboljem strijelcu hrvatske Premijer lige, koji u rujnu nije imao neku ulogu u momčadi, no nedostatkom NBA igrača uskače u prednji plan. 

- Nije bilo ni realno očekivati da ću imati ulogu pokraj igrača koji su bili u momčadi u rujnu, a sada je drukčija situacija te mislim da ću morati doprinijeti energijom te dignuti obranu na veću razinu nego u klubu i razigravati suigrače. Sebe stavljam u drugi plan - započeo je Junaković, koji je u karijeri nosio dresove hrvatskih velikana poput Cibone i Cedevite, a u potonjem je klubu igrao i sa sadašnjim reprezentativnim kolegom, Jakovom Mustapićem, koji je u rujnu u nekim utakmicama imao ključnu ulogu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#osisajmenatutu #mladibalotelli #musaka 🏀🤟🛵

A post shared by Martin Junaković (@martinjunakovic) on

Uz to što će Zula u Gradskom vrtu večeras igrati bez Babe, Šarića i društva, kao i euroligaških igrača, preko vikenda je ostao i bez razigravača Tonija Katića, najboljeg asistenta hrvatskog prvenstva, koji je otkazao zbog ozljede, a potom - zaigrao za klub. No Junaković je objasnio situaciju:

-  Mislim da je način na koji se taj otkaz interpretirao pogrešan, Toni ima velikih problema s koljenima te ona ne bi mogla izdržati ovaj ritam utakmica i treninga, kao niti put u Litvu. U klubu ga se maksimalno dozira i trenira s njim po prilagođenom programu.

A popis igrača komentirao je i bivši reprezentativac, Roko Leni Ukić, koji je za Arenasport rekao kako ne razumije preskakanje nekih renomiranih igrača.

- Ne znam za to, no izbornik se odlučio za igrače za koje se odlučio. Nas je sada 14, a na nama je da opravdamo to pristupom, željom, voljom i fanatizmom te da se pokušamo izvući iz ove situacije.

A Junaković, rođeni Šibenčanin, generacija je Darija Šarića, koji je nedavno razmijenjen iz Philadelphije u Minnesota Timberwolvese, skupa su igrali kasnije i u Ciboni, a kako kaže Martin, Šiši bi se prilagodio bilo gdje na svijetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏀 #mladici #balotelli

A post shared by Martin Junaković (@martinjunakovic) on

- Dario i ja komuniciramo na dnevnoj bazi, a u početku mu je, naravno, bio šok, kao što bi bio i svakome tko je u nekom mjestu živio dvije ili tri godine - kazao je 24-godišnjak, a onda šaljivo zaključio:

- On bi se snašao da ga padobranom baciš bilo gdje na svijetu!

Šibenik: GKK Šibenik protiv KK Alkar u 5. kolu HT Premijer košarkaške lige
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba