Obavijesti

Sport

Komentari 0

Košarkaši Splita sve dalje od jedinice, slavila i Cibona

Košarkaši Splita sve dalje od jedinice, slavila i Cibona
1

Pobjedom 96-78 na Gripama, košarkaši Zagreba su Splitu maksimalno zakomplicirali borbu za prvu poziciju uoči doigravanja u domaćoj ligi

VIDEO

Već nakon prvih deset minuta naslućivalo se u kojem će smjeru ići ogled Splita i Zagreba na Gripama. Mravi iz Trnskog brzo su otišli na dvocifrenu prednost i u nastavku utakmice sigurno išli prema pobjedi. Na poluvremenu je bilo plus 13, a tijekom treće četvrtine i preko dvadeset razlike. Split više nije imao nikakve šanse i Slobodanu Subotiću je preostalo samo odmoriti ključne igrače.
Marlon Garnett je dobio svega 15 minuta i u tom vremenu promašio sve što je bacio prema košu. Barem iz igre. Zabio je četiri slobodna bacanja, a iz igre promašio svih šest pokušaja. Drugi Amerikanac, Anthony Akins, iz igre je gađao 6-17 za 19 poena, ali dodao je i 10 asistencija. Rudež je ubacio 17, Perić 14, Ivanov 10... S druge strane, briljirao je Ante Tomić s 22 koša i šest skokova. Potporu je imao u Kruni Simonu, koji je zabio 18, te Petru Babiću s 15 koševa. Dvoznamenkasti učinak imali su i Dundović (13) i Ružić (12).
Ovo je drugi poraz Splita u 12 utakmica i sada je Zadar sam na vrhu. Zadrani su se lako poigrali s brodskom Svjetlosti. Shammel Stallworth bio je prvi strijelac s 24 koša, a pomogli su i Macura (17), Lalić (16), Stipčević (14), Štimac (10)... Krunoslav Rimac s 19 i David Grbešić s 18 koševa najbolji kod Brođana.
Uz 17 koševa Chrisa Warrena i 16 Damira Mulaomerovića, Cibona je vez prevelikih poteškoća došla do pobjede na gostovanju u Dubravi. Jedini problemu nastali su u prvoj četvrtini, kada su Dubravaši potpuno nadigrali gradskog suparnika i stekli 12 koševa razlike. No već od druge dionice Sunarini igrači su zaigrali ozbiljnije i smanjili zaostatak, a onda početkom drugog poluvremena i preokrenuli rezultat u svoju korist. U zadnjoj četvrtini svoju su prednost još i povećali, i to uz solidan učinak mladog Filipa Krušlina. Najmlađi Cibonin igrač zabio je 13 koševa, pri čemu je pogodio tri trice iz četiri pokušaja, kao i oba pokušaja za dva. Karlo Vragović (15), Željko Šakić (13) i Tomislav Čuljak (10) jedini su kod Dubrave otišli preko deset poena.
Cedevita je u Šibeniku slavila 87-66, uz 33 koša Frane Čolaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi