Obavijesti

Sport

Komentari 126

Kostelić bez medalje: Ivica 5., Hirscher novi svjetski prvak...

Kostelić bez medalje: Ivica 5., Hirscher novi svjetski prvak...
9

Marcel Hirscher novi je svjetski slalomski prvak. Izdržao je Austrijanac veliki pritisak pred svojim navijačima i zasluženo osvojio zlato. Ivica Kostelić završio je kao peti.

VIDEO

Ivica Kostelić ostao je na samo jednoj osvojenoj medalji na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. U nedjeljnom slalomu naš najbolji skijaš odvozio je dvije vrlo dobre utrke, a to mu je na kraju bilo dovoljno za peto mjesto.

- Zadovoljan sam, ali tek sam u drugom dijelu staze pustio skiju. Dobro je čim sam dobio Pinturaulta. Staza je bila drugačija, otvorenija, a moram istaknuti kako nije bio dobar lauf sve do donjeg dijela kada sam pustio skiju - rekao je Kostelić odmah poslije nastupa za HRT.

- Svjetsko prvenstvo je bilo uspješno. Kako za organizatore, tako i za nas, za našu malu ekipu. Ja sam ostvario svoj cilj. Sa ovim današnjim rezultatom u slalomu s veseljem gledam na nadolazeće utrke.

Kostelić je na kraju imao zaostatak od 1.12 sekundi za novim svjetskim prvakom Marcelom Hirscherom. Austrijanac je imao veliki pritisak domaćih navijača na svojim leđima, ali je izdržao i s prednošću od 0.42 sekunde uzeo zlato ispred Nijemca Felixa Neureuthera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domaćini imaju veliki razlog za slavlje jer im je pripalo i treće mjesto. Tamo je završio rutiner Mario Matt.

Ispred Ivice još je ugurao Šveđanin Andre Myhrer.

Od ostalih hrvatskih skijaša Dalibor Šamšal je na kraju završio na 27. mjestu, Matej Vidović na 33., dok je Filip Zubčić morao odustati u drugoj vožnji.

SP u alpskom skijanju, slalom (m), rezultati:

  • 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:51.03
  • 2. Felix Neureuther (Njem) +0.42
  • 3. Mario Matt (Aut) +0.65
  • 4. Andre Myhrer (Šve) +1.05
  • 5. Ivica Kostelić (Hrv) +1.12…

Prva vožnja:

Ivica Kostelić nakon prve slalomske vožnje na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu nalazi se na diobi devetog mjesta s točno sekundom zaostatka za vodećim Marcelom Hirscher. Naš najbolji skijaš odvozio je stazu u vremenu 56.56.

- Mislim da je bila solidna vožnja, bilo je par greškica, ali sve u svemu ok - rekao je Ivica za HTV nakon prve vožnje.

Marcel Hirscher imao je veliko breme na leđima, jer cijela Austrija od njega danas očekuje zlato. U prvoj vožnji izdržao je pritisak i u cilj je ušao s vremenom 55.56. Uoči druge vožnje ima 0.28 sekunde prednosti ispred Felixa Neureuthera te 0.56 sekundi prednosti ispred sunarodnjaka Marija Matta.

U Schladmingu su nastupila još tri hrvatska skijaša. Dalibor Šamšal je na 32. mjestu s 4.45 sekundi zaostatka za vodećim Hirscherom. Filip Zubčić je 36. mjestu s više od pet sekundi zaostatka, dok je Matej Vidović na 44. mjestu s 6.77 sekundi zaostatka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet