Sport

Komentari 92

Ivica nakon loše druge vožnje nije ni među 10 u veleslalomu

Ivica nakon loše druge vožnje nije ni među 10 u veleslalomu

Na SP-u u Garmischu vozio se veleslalom. Ivica je bio treći nakon 1. vožnje, ali je lošom drugom pao na 13. mjesto. Pobijedio je Ligety. Slalom se vozi u nedjelju...

Ivica Kostelić nikad nije pobijedio u veleslalomu, a nakon 1. vožnje na Svjetskom prvenstvu u Garmischu, činilo se kako bi 'Profesor' mogao do novog velikog uspjeha. Uz jednu veću pogrešku doskijao je do trećeg mjesta uz samo 0.23 zaostatka za tad vodećim Svindalom.

Ipak, 2. vožnja je bila znatno lošija, nije bilo grešaka, ali je Kostelić bio jako spor i nije ušao ni među 10. Na kraju 13. mjesto, ali ne bi bilo pošteno reći da je to loš plasman.

Ivica je svoje napravio broncom u superveleslalomu, a u nedjelju je nova prilika, velika i prava. Na rasporedu je slalom, a hrvatski skijaš je glavni favorit. 

Pobijedio je Amerikanac Ted Ligety ispred Francuza Richarda i Austrijanca Schoerghofera. Vodeći nakon 1. vožnje, Svindal, je ostao bez medalje, tek je četvrti.

Na startu je bilo čak 98 skijaša, među njima i još tri Hrvata. Nažalost, Natko Zrnčić-Dim, Tin Široki i Sebastian Brigović nisu izborili drugu vožnju.

LIVE, 2. VOŽNJA

Vodeći nakon 1. vožnje, Svindal, je ostao bez medalje, tek je četvrti. Pobijedio je Ligety, srebro ide Richardu, a bronca Schoerghoferu.

Na prvom 'prolazu ima zaostatak 0.34, na drugom 1.04, a na kraju tek 11.! Čak 1.34 zaostatka za Ligetyem! Šteta, bila je to velika prilika, ali bit će bolje u slalomu u nedjelju. Na kraju je zauzeo 13. mjesto.

Ligety je preuzeo vodstvo i težak je posao pred Ivicom koji upravo kreće!

Krenuli su najbolji, a trenutno je to Francuz Richard koji je spojio dvije dobre vožnje. Još su dva skijaša prije Kostelića

Francuz Fanara je bez greške prošao stazu, na vrhu je poretka no ne zadugo, 'skinuo' ga je Norvežanin Jansrud

Bliži se nastup 'Profesora', čini se kako drugu vožnju nitko nije nešto posebno odvozio. Staza nije teška i ne bi trebala biti problem hrvatskom skijašu

Finac Sandell je bio brži od Baumann. Pola skijaša je završilo, a još ih je 15 ostalo

Austrijanac Baumann je preuzeo vodstvo na oduševljenje brojnih sunarodnjaka u Garmschu

10 skijaša je već završilo drugu vožnju, Bode Miller i dalje vodi, drugi je zasad Murisier, a treći Olsson.

Počela je druga vožnja veleslaloma, a nakon četiri skijaša vrh drži Bode Miller. Kostelić kreće 28.

1. VOŽNJA

Natko Zrnčić-Dim, Tin Široki i Sebastian Brigović nisu izborili drugu vožnju.

25 skijaša je završilo 1. vožnju, Ivica je na 3. mjestu i teško će ga netko prestići. Ako netko to učini, nadamo se da će biti Hrvati koji su još na startu.

Velike prijetnje bili su Miller i Bank, ali samo prije vožnje. Loše su vozili i završili su 17., odnosno 12.

Baumann, Fanara i Berthod su skijali vrlo loše, rezultati za zaborav

Ostalo je još nekoliko opasnih skijaša, ali čini se kako će u svakom slučaju Ivica u drugoj vožnji napadati medalju, možda i zlatnu...

Ni Moelgg ni Cuche, a niti Simoncelli nisu uspjeli prestići Ivicu.

Krenuo je Ivica Kostelić! Velike dvije pogreške, 0.39 zaostatka na prvom prolazu, smanjio je zaostatak na drugom prolazu, sad ima +0.25, još je malo do kraja, Ivica je prošao kroz cilj treći! Malen zaostatak, 0.23 za Svindalom!

Jansrud je posljednji prošao kroz cilj, a nakon njega i Blardone koji nije bio ništa bolji. Još je ostao De Tessieres prije Profesora!

Iznenađenje iz Austrije, Schoerghofer ima samo 0.05 zaostatka za vodećim Svindalom. 

Na startu je danas jako puno skijaša, čak 98!

Francuz Richard se praktički nakon prve vožnje može oprostiti od postolja.

Aksel Lund Svindal je odradio solidnu vožnju, ali dovoljno za preuzimanje vodstva.

Osim njega tu su još tri Hrvata, Zrnčić-Dim koji kreće 49., Široki 57. i jedno novo ime, 58. se spušta Sebastian Brigović.

Spustio se Ted Ligety. Ivica Kostelić ima startni broj devet. 

Krenula je prva vožnja u veleslalomu.

Najčitaniji članci