Sport

Komentari 8

Kosteliću 24. mjesto, Svindal pobijedio u superveleslalomu

Kosteliću 24. mjesto, Svindal pobijedio u superveleslalomu

Hrvatski skijaš imao je solidan nastup. Tijekom prva tri prolazna vremena je bio unutar jedne sekunde zaostatka za Norvežninom, a na kraju je zauzeo 24. mjesto

U petak su najbolji skijaši počeli s lovom na bodove u austrijskom Kitzbühelu. Na red je prvo došla utrka super-veleslaloma, a pobjedu je odnio Norvežanin Aksel Lund Svindal...

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić je imao solidan nastup. Tijekom prva tri prolazna vremena je bio unutar jedne sekunde zaostatka za Norvežninom, a na kraju je zauzeo 24. mjesto sa 1.82 sekundom slabijim vremenom od pobjednika.

Svindal je ovom pobjedom proslavio mali jubilej. Naime, bila mu je ovo dvadeseta pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, a najviše ih je skupio baš u ovoj današnjoj disciplini (sada je na brojci devet). Inače, tijekom ove sezone je Svindal, prije Kitzbühela, pobijedio na dva super G-a, u Lake Louiseu i Val Gardeni.

Ovom je prilikom jedinog pravog konkurenta imao u Austrijancu Matthiasu Mayeru koji je ipak na kraju upisao zaostatak od 13 stotinki. Na treće se mjesto plasirao Talijan Christof Innerhofer.

Svindal je s novih 100 bodova spustio zaostatak u ukupnom redoslijedu u odnosu na Hirschera koji sada ima 88 bodova više. Ivica Kostelić se, pak, popeo na peto mjesto ukupnog redoslijeda.

U subotu se u Kitzbühelu vozi spust, a u nedjelju slalom. Spust i slalom će se računati i za jedinu ovosezonsku klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu. Lani je, podsjetimo, Kostelić slavio u kombinaciji, a u slalomu je bio treći.

Svjetski kup, super G u Kitzbühelu (neslužbeni rezultati):

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

Najčitaniji članci