Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kovač u prvom intervjuu nakon otkaza: Puno se pisalo o meni...

Kovač u prvom intervjuu nakon otkaza: Puno se pisalo o meni...

Naprasno sam otišao? Ne gledam to tako. Sam dolazak u Francusku donio mi je puno na trenerskom, ali i osobnom planu. Sada mi treba projekt s kojim ću se identificirati kako bih opet mogao raditi, rekao je

VIDEO

Nakon što je godinu i pol dana proveo na klupi Monaca, hrvatski nogometni trener Niko Kovač dobio je izvanredni otkaz iako je u posljednje dvije odigrane utakmice protiv Rennesa i Crvene zvezde pobijedio. 

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Monacu 03:25

Francuski list L’Equipea pisao je kako se Kovaču otkaz spremao već neko vrijeme, a konačna odluka o odlasku Kovača iz francuskog prvoligaša pala  je samo dva dana prije Nove godine. 

Klub je ostavio na šestom mjestu Ligue 1 sa 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om i samo četiri boda za drugoplasiranima Nicom i Marseilleom, a jedan od razloga otkaza je da Kovač mladim igračima nije davao dovoljnu minutažu. 

Nakon više od dva mjeseca, Kovač je dao prvi intervju od odlaska osvrnuvši se na razdoblje koje je proveo na klupi Monaca. 

- Bilo je to vrlo intenzivno razdoblje, pogotovo kada igraš svakog trećeg dana, dosta putuješ i u međuvremenu gledaš druge utakmice, skautiraš protivnike i stvaraš analize. Stoga sam si nakon epizode u Monacu kazao da je vrijeme da se malo odmorim, da mogu učiniti sve što sam želio a jednostavnog zbog opusa posla nisam mogao u posljednje vrijeme - počeo je Kovač pa odgovorio na pitanje o odlasku:

Bundesliga - Bayern Munich v Hertha BSC

- Naprasno sam otišao? Ne gledam to tako. Sam dolazak u Francusku donio mi je puno na trenerskom, ali i osobnom planu; upoznao sam drugu zemlju, drugu kulturu i sve njene karakteristike. Sve me to jako obogatilo. I gradi me kao trenera. Sada mi treba projekt s kojim ću se identificirati kako bih opet mogao raditi - rekao je Kovač za 'Bild live'. 

Njemački mediji pisali su i i da je Kovač na radaru pojedinih bundesligaša, ali i drugih stranih klubova te dvije neimenovane reprezentacije.

- Sad ne želim nikoga mijenjati usred sezone. Do ljeta sigurno neću raditi, a onda ću razgovarati sa zainteresiranim klubovima i vidjeti možemo li pronaći zajednički jezik. Moram priznati da sam iznenađen, puno se pisalo o meni ove zime, povezivalo me se s brojnim klubovima, ali sa mnom nitko nije službeno razgovarao - zaključio je. 

Europa League - Group B - AS Monaco v Sturm Graz

Kovač je prošle sezone s Monacom do samog kraja sezone vodio bitku za naslov i završio na trećem mjestu s pet bodova minusa za prvakom Lilleom nakon čega je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

Niko je vodio Monaco u 74 utakmice i pobijedio 43 puta uz 15 remija i 16 poraza. Ranije je 16 mjeseci vodio Bayern te nešto više od dvije godine frankfurtski Eintracht. Hrvatski izbornik bio je od listopada 2013. do rujna 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka